Sergio Oliveira imzayı attı! İşte Galatasaray'ın transfer gündemi!

Galatasaray, Portekizli orta saha Sergio Oliveira'yı 4 yıllığına renklerine bağladı. İmzayı attıktan sonra konuşan Oliveira, "Kulübün tarihi kökleri ortada. Onlara 'Avrupa'nın fatihi' deniliyor. Şampiyonluklar kazanacağımıza inanıyorum." dedi. İşte Galatasaray'ın transfer gündemi...

SPOR 09.07.2022, 21:26 Hakan Öksüz
Sergio Oliveira imzayı attı! İşte Galatasaray'ın transfer gündemi!

Transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, orta sahasını güçlendirecek Portekizli Sergio Oliveira'yı dün İstanbul'a getirmişti. Galatasaray Kulübü'nden gelen bir son dakika duyurusuna göre Sergio Oliveira ile 4 yıllık anlaşma yapıldı. Transfere ilişkin yapılan açıklama, sarı kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.

Sergio Oliveira: "Şampiyonluklar yaşayacağız"

Sözleşmeye imza attıktan sonra konuşan 30 yaşındaki Portekizli oyuncu, sarı kırmızılı takımın bir parçası olacağı için heyecanlandığını belirtti. Galatasaray taraftarının kendisini büyülediğini söyleyen Sergio Oliveira, "Kulübün tarihi kökleri ve daha önceki başarıları ortada. Onlara 'Avrupa'nın fatihi' deniliyor. Galatasaray, daha üst seviyelerde olmayı hak ediyor. Bunu gerçekleştirmek için mücadelemi vereceğim. Şampiyonluklar kazanacağımıza inanıyorum." dedi.

En az 5 oyuncu daha transfer edilecek

Önceki sezonda Süper Lig'i 13'üncü sırada tamamlayan Galatasaray, yeni sezonda teknik direktör Okan Buruk öncülüğünde şampiyonluk kupasına uzanmak istiyor. Konyaspor'dan stoper Abdülkerim Bardakcı'yı ve Altay'da sol bek Kazımcan Karataş'ı renklerine bağlayan Galatasaray, en az 5 oyuncuyu daha transfer etmek istiyor.

Hangi bölgelere transfer yapılacak

Yeni sezonda uzun lig maratonunda yarışabilecek bol alternatifli bir kadro kurmayı hedefleyen Okan Buruk, hazırladığı listeyi yönetime iletti. Brezilyalı stoper Marcao'yu İspanyol ekibi Sevilla'ya gönderen sarı kırmızılıların stoper ve ön libero bölgesi için transfer yapacağı kaydedildi. Gol yollarında sıkıntılar yaşayan Galatasaray, santrafor ve forvet arkası transferleri için de kesenin ağzını açacak.

Boateng, Gueye ve William Carvalho iddiaları

İddialara göre Galatasaray, önceki haftalarda adı Trabzonspor ile de anılan Alman savunmacı Jerome Boateng'i listeye aldı. Ön libero bölgesi için PSG'de top koşturan Idrissa Gueye'yi renklerine bağlamak isteyen Galatasaray, bu transferin gerçekleşmemesi halinde rotayı Portekizli William Carvalho'ya çevirecek.

Umut Bozok'tan vazgeçildi

Edinilen bilgilere göre Okan Buruk, santrafor Haris Seferovic'in de kadroya dâhil edilmesini istiyor. Geçen yıl gol kralı olan Umut Bozok'un fazla ücret istemesi, bu transferi zorlaştırıyor. Sarı kırmızılıların hedefindeki diğer ismin ise Norveçli Ola Solbakken olduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)