Sergen Yalçın resti çekti, Beşiktaş yönetimi teknik adam arayışına girdi 

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yeni sezon anlaşması konusunda bir sonuca varamadı. Yönetim, yeni teknik adam arayışına girerken hangi kulüplerin Yalçın’a teklif götüreceği gündemin konusu oldu. 

SPOR 22.06.2021, 11:23 23.06.2021, 09:21
Sergen Yalçın resti çekti, Beşiktaş yönetimi teknik adam arayışına girdi 

Beşiktaş Başkanı, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Sergen Yalçın’ın şampiyonluk sonrasında inzivaya çekildiğini ve tatili bittiğinde yeni sezon için görüşmelere başlayacaklarını ifade etmişti. Tatili biten Yalçın, yönetim ile görüşme gerçekleştirdi. 19 Haziran’da yapıldığı öğrenilen görüşmelerin sonucu ise olumsuz oldu. Bugün yapılacak son görüşmenin ardından iplerin tamamen kopacağı düşünülüyor. 

Sergen Yalçın’ın 3 gün önce yapılan görüşmeler sırasında Beşiktaş ile çalışmayacağını kesin şekilde belirttiği ifade edildi. Siyah-beyazlı takımın tarafları kendilerini şampiyonluğa taşıyan teknik adamla yeni sezonda da birlikte olmak isterken olumsuz sonuç sonrasında sosyal medyadan hem yönetim hem de Sergen Yalçın’a karşı tepkilerini dile getirdiler. 

“Yönetim istifa” 

Sergen Yalçın’ın takımın başında kalmasını gönülden isteyen taraftarlar, Yalçın bir sezon daha kalmayacağı konusunda yönetimi suçlu bularak “yönetim istifa” çağrısında bulundu. 



Sorun, orta yol bulunamayan ücret mi?

Belirtilene göre Sergen Yalçın ile Ahmet Nur Çebi’nin anlaşamama sorunu para. 30 milyon TL ve bir senelik anlaşma isteyen Sergen Yalçın’a karşı Çebi yönetimi 12 milyon TL ücret ve 8 milyon TL de şampiyonluk primi önerdi. Ardından yönetim, teklifi 20 milyon TL’ye çıkardı. Bunun üzerine masaya oturmaya karar veren Yalçın ve Nur Çebi arasında anlaşmazlık yaşandı. Toplantı sırasında gergin konuşmaların yaşandığını anlatan taraflara yakın kişiler, iplerin 19 Haziran’da koptuğunu bildirdi. 

Yalçın, transferde tam yetki istedi 

Taraflara yakın kişilerden gelen bir diğer bilgiye göre Sergen Yalçın, transfer konusunda “tam yetki” istedi. Çebi yönetimi ise bunu uygun görmedi. Sergen Yalçın geçen sene istediği transferlerden yalnızca Welinton ve N’sakala’yı alabilmiş; diğer istekleri ise yönetim tarafından reddedilmişti. 3 gün önceki görüşmede, Sergen Yalçın’ın istediği kişi ile görüşebileceği fakat son sözün yönetimde olacağı belirtildi. 

21 Haziran’da yapılan kısa görüşmede ise Yalçın’a senelik 25 milyon TL teklif edildi. Fakat Yalçın’ın, sorunun para olmadığını belirterek kontratı reddettiği öğrenildi. Yönetim ise 5 Temmuz’daki ilk antrenman öncesinde teknik adam sorununu çözüme kavuşturmayı hedefliyor. 

Yorumlar (0)