Sergen Yalçın: Hakem kuralı bilmiyor, bizi kandırdı

Karagümrük'ü 1-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, Salih Uçan'ın kırmızı kart görmesinin akabinde Alex Teixeira'yı oyundan almasına ilişkin olarak, "4'üncü hakem Türk oynatmamız gerektiğini söyledi, biz de Necip'i oyuna aldık. Kuralı bilmiyor." diye konuştu.

SPOR 29.08.2021, 01:17
Sergen Yalçın: Hakem kuralı bilmiyor, bizi kandırdı

Vodafone Park'ta oynanan müsabakanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yalçın, sezon başında fizik olarak hazır olmamalarına rağmen galip gelmenin önemine işaret etti.

"Hakem kuralı bilmiyor"

Maçın 4'üncü hakemi Onur Özutoprak'ın kuralı bilmediği için kendisini yanlış yönlendirdiğini söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:

"10 kişi kaldığımız için bir orta saha oyuncusunu sokmamız gerekiyordu. Onur Özutoprak 'Türk oynatmanız gerekiyor.' dedi, biz de Necip'i oyuna aldık. Belki de Türk oyuncu oynatmamız gerekmiyordu. 2 Türk zaten maçtaydı, 1'i de kırmızı kart görmüştü. Kural öyle değil ise 4'üncü hakem de kuralı bilmiyor, bizi kandırdı. Hakemin kuralı bilmediği çok açık. Kuralı bilmediğini geçiyorum, Cüneyt Çakır da küçük ayrıntıları güzel kovalıyor. Salih'in ilk sarı kartı doğru muydu? Rize müsabakasında Vida'ya yapılan ikinci sarı kart mı yoksa Salih'in ki mi daha sarı kart? Geçtiğimiz hafta Kenan'a yapılan penaltı değil miydi? VAR neredeydi Kenan'ın pozisyonunda. Karşılaşmanın kaderini etkileyecek hata olursa canımız yanar, böylelikle de herkesin canı yanar. İlk 3 haftada bu kadar sorun olmamalı diye düşünüyorum. Herkese eşit olsa tamam fakat eşit değil. Canımız yanarsa mecburen konuşacağız, o yüzden bizim canımızı yakmasınlar. Hakemler müsabakanın skoruna etki etmesin, onun dışında bizim bir problemimiz yok."





Yorumlar (0)