Şenol Güneş: Yabancı sayısından geri dönüş yok!

Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu olarak "yabancı sınırı" esaslarını ortaya koyduklarını, artık bu adımdan geri dönüş olamayacağını ifade etti. 

SPOR 15.07.2020, 12:33
Şenol Güneş: Yabancı sayısından geri dönüş yok!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de yer alan kulüplerin, gelecek sezonda en fazla 14 yabancı oyuncu ile anlaşma sağlayabileceğini, sadece 8 yabancı oyuncunun aynı anda sahada olabileceğini bildirmişti.

Bu karara bazı futbol kulüplerinden tepki gelmişti. Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten açıklama geldi. 

Yabancı sınırına ilişkin yapılan değişikliğe destek verdiğini kaydeden Şenol Güneş, yabancı futbolcu sayısının azaltılmasından yana olduğunu söyledi. 

Şenol Güneş, kulüplerin yerli futbolcu-yabancı futbolcu karmasını başarıyla uygulamaları gerektiğine dikkat çekerek, bu meselede eğitim açığının yaşandığını belirtti.

Altyapıdan yetişen futbolcuların da 25 kişilik maç kadrosunda bulunması gerektiğini vurgulayan Şenol Güneş, böyle durumlarda kulüplere ve antrenörlere ödül verilmesi gerektiğini, A Milli Takım'a alındıkları zamanda ödüllendirilmeleri gerektiğini kaydetti.  

Şenol Güneş, antrenörlerin gelip geçici olduğunu ve kulüplerin kalıcı olduğunu aktararak, tüm kulüpler ile yazıştığını, onların fikirlerini ve taleplerini aldığını söyledi.

Söz konusu süreçten sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu olarak "yabancı sınırı" esaslarını ortaya koyduklarını ifade eden Şenol Güneş, artık bu adımdan geri dönüş olamayacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)