Şenol Güneş: İzlanda maçı bizim için son bir final olacak

A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, kritik İzlanda ve Andorra maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

SPOR 11.11.2019, 14:40 11.11.2019, 14:49
Şenol Güneş: İzlanda maçı bizim için son bir final olacak

Türkiye’nin EURO 2020  H Grubu’nda 14 Kasım Perşembe günü İstanbul’da İzlanda ile oynayacağı maçtan önce Millî Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi. İzlanda ile oynanacak karşılaşmanın öneminden bahseden Şenol Güneş, aday kadroda yer alan ancak sakatlıkları bulunan oyuncular hakkında da bilgi verdi.

Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"Yarışta oldukça mesafe kaydettik. Artık bu işi bitirmek istiyoruz. Rakibimiz İzlanda, Fransa ile birlikte grubumuzun en güçlü takımı. İki maçımızı da kazanmak istiyoruz. Avrupa'dan 5 arkadaşımız bugün aramıza katılacak. İrfan ve kaleci Gökhan bizimle antrenmana çıkamayacak. Katılım olarak aramıza Altay Bayındır gelecek. Altay bizimle antrenmana çıkacak."

"İyi oynayarak kazanmak istiyoruz. Kulüp takımları ile hep birlikteyiz. Tüm takımlarımız ülkemizi temsil ediyor. Kulüplerimizin Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar hepimizi üzüyor. Bazı takımlarımız UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Umarım Galatasaray, Club Brugge yener ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eder. Toplamda 4 büyüklerden aldığımız 7 oyuncu var. Eskiden bu sayı çok fazlaydı. Türk halkının beklentisine cevap verecek bir takım oluşturmaya çalıştırdık. Ait olma duygusu hem oyuncu da hem de halkımızda var. Bu çok güzel bir duygu. Halkımız Milli takımı sevdi."

"Bizde güven var ama rahatlık yok"

"Şu ana kadar geldiğimiz noktadan memnunum. İzlanda 'İlk maçta kazandık, yine kazanırız' düşüncesiyle gelecek. Mutlaka kazanmak istiyoruz. En azından berabere kalarak gruptan çıkmak istiyoruz. Kötü durum için de planımız hazır. İki maça da hazırız. Bizde güven var ama rahatlık yok. İzlanda maçında son adımı atacağız. Daha istekli, daha coşkulu olmamız gerekiyor. Rakibimiz bize karşı ciddi dirençli ve hırslı oynayacaktır."

"Kendimize güveniyoruz ama bütün maçları önemsiyoruz. Emre'nin sakatlığı var, tedavisi devam ediyor. Emre sakat olsa da bizimle birlikte olacak."

"Gençlerin de önlerini açmak istiyoruz"

"Oyuncularımızı uluslararası alanda yarıştırmak ve gençlerin de önlerini açmak istiyoruz. Gençler için idol olan oyuncularımız, gençlere de hedef koyuyorlar. Umarım Avrupa Şampiyonası'ndaki tecrübeyle Dünya Kupası'na da katılmayı başarırız. Neleri doğru yaparsanız yapın sonuçları almadığınız sürece yıkılmaya mahkum ülkemizde. Bir an önce gereken sonucu alıp Avrupa Şampiyonası'na gideriz inşallah ve gelecek nesillerin de önünü açarız"

"Gidersek diye varsayımla konuşmak doğru değil. Bunu doğru bulmuyorum. Futbol oynamadığında kazanılmıyor, bizde öyle bir rahatlık yok, kendimize inanıyoruz, güveniyoruz ama maçları da önemsiyoruz. İzlanda maçı bizim için son bir final olacak."

Türkiye A Millî Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan oyuncular:

Mert Günok, Gökhan Akkan, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Nazım Sangare, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Mert Çetin, Umut Meraş, Ömer Bayram, Hasan Ali Kaldırım,Cengiz Ünder, Deniz Türüç, Efecan Karaca, Yusuf Yazıcı,  Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Emre Kılınç, Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Enes Ünal

Yorumlar (0)