Şenol Güneş, Gine maçı öncesi konuştu: Ön alanda baskı deneyeceğiz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gine karşılaşması öncesi yaptığı açıklamada, ön alanda baskı tekniğini deneyeceklerini kaydetti.

SPOR 31.05.2021, 10:41 31.05.2021, 11:02
Şenol Güneş, Gine maçı öncesi konuştu: Ön alanda baskı deneyeceğiz

A Milli Futbol Takımı Direktörü Şenol Güneş, yarın Gine’yle yapılacak hazırlık maçının öncesinde milli takım kampının yapıldığı oteldeki basın toplantısına milli futbolcumuz İrfan Can Kahveci ile katıldı.

Güneş Antalya kampının son günlerini geçirdiklerini söyleyerek, “Çok hızlı geçti, dinlenmeyi de beraber yaptık, son zamanda daha fazla yüklenme oldu. Yorgunluk olması çok normal, Almanya kampı da bu şekilde olacaktır. Oyunumuzu gözden geçirdik, geçiş oyunlarındaki hatalarımızı belirledik ve neler yapabileceğimize ilişkin konuşma yaptık. Rakiplerin analizlerini paylaşmıştık, genel olarak üçüne de kısaca değindik. Almanya kampında İtalya, Azerbaycan’da ise İsviçre ve Galler’i inceleyeceğiz. Aramızdan dört oyuncunun gidecek olması üzüntü veriyor, zor bir karar olacak. 26 kişiyle beraber olacağız. Güzel oyunla daha iyi skorlar alabilme amacımız var. Keyifli bir oyun oynayıp izleyenlerin keyif alacağı bir şekle getirince düzgün işler yaptığımıza inanıyoruz. Sportif başarı bunun arkasından gelecek, geçmişimizle gururluyuz çünkü oldukça kısa bir mesafe aldılar. Ülkemizi iyi bir şekilde temsil ediyorlar. Karakterleri, kişilikleri yetenekle birleştiğinde olumlu işler görüyoruz. Oyun ve davranışta daha iyi olmalılar. Yeterli olmamalı.” dedi.

Euro 2020 için zorlu bir grubun içinde olduklarını ve ilk amaçlarının gruptan çıkmak olduğunu söyleyen teknik adam Gine karşılaşmasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Bugün bir idman daha gerçekleştireceğiz, takım kadrosunu hazırlayacağız. Gine, birlikte olduğum Yattara’nın takımı. Teknik oyuncuları olan bir takım. FIFA’da 72. sırada bulunuyor. Diawara ve Keita gelmedi dediler. Baskı yapmayı deneyeceğiz, orta sahada bulunan bütün oyuncuları değiştirip yeni bir orta sahayla oynayacağız. Forvet için de iki oyuncu değişikliği düşünüyorum. Kimi oyuncuları oynatmayacağım, riske atmak istemiyorum onları. Yarınki maçın ardından kadro ortaya çıkacak. Şu an her şey yolunda gidiyor. Hafif bir darbeyle Enes’in sakatlığı bulunuyordu fakat idmana çıkacak. Problem yok. Takımın da havası iyi. Tatilde çaktırmadan idman yapmaya çabaladık. Güzel de oldu. Bu huzur ve mutluluğu sahadaki acı çekmeyle daha da büyük bir mutluluk haline getiririz. Çabuk, güçlü, teknik ve hızlı bir takımla oyun ortaya koyacağız. Formda bir İtalya ile oynayacağız yarın. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Güzel bir oyun oynamak ve iyi bir sonuç almak büyük bir önem taşıyor.”

“Sistem değişikliği çok fazla kafaya takılacak bir şey değil”

Üçlü savunmayı tekrar deneyip denemeyeceğine ilişkin soruya ise Şenol Güneş şu cevabı verdi:

“Çok kafaya takılacak bir konu değil sistem değişikliği. Tabi ki ihtiyaç olan bir şey. Futbolda 3’lü, 4’lü, forvetli ve forvetsiz konuşulan şeyler, hedefe giden yolun arayışları. Mühim olan savunma ve hücumda iyi olmaktır. Üçlü oynatmamızın nedeni stoperlerimizi görmekti. Geriye iki adam kaldığında beşliye dönüyor.

Kolay değil, tam olarak sağlıklı bir şekilde uygulanması zor olabilir. Hollanda maçında kimi zaman Okay’ı geriye çekip 5-3-2’ye dönüp yaptığımız zamanlar oldu. Hangisi kolaysa onu yapacağız. Buna çok takılmıyorum. Oyuncuların bilmesinde yarar var. Uyum sağladığını düşünüyorum fakat oyuncuların performansı da büyük bir önem taşıyor. Teke tekte oyuncular sizi geçiyorsa eğer bu sıkıntı oluşturabilir. Gine maçı için Fransa karşılaşmasındaki orta sahayı oynatacağım. O maçtaki orta saha yarın neler verecek hep beraber göreceğiz.

Gine maçının İtalya karşılaşmasının provası olup olmayacağı şeklindeki soruyu ise Güneş, “Kısmen olur fakat özünde İtalya savunmada pas yaparak çıkıyor, eğer orada iyi bir baskı olursa çıkamıyor ancak çıktığında da çok etkili olup hücumu bitirebiliyor. Onlara ikinci mi üçüncü bölgeden mi baskı yapacağımızı gözden geçireceğiz. Dar alanda verkaçları savunmada kalırsanız çok iyi yapıyorlar. Yön değiştirmeler, yüksek tempolu baskılı oyun, alandan adama geçişler, bunların hepsini çalışmak zorundayız. Futbolun doruk noktasını oynuyoruz. Oyuncularımızın şunu bilmesi lazım, kendileri bile oynamış oldukları oyunla nasıl iyi oynadıklarına şaşmalı. Hazırlık maçları yüzde yüz olmasa da bir ölçü. Fizikselin haricinde mental olarak da hazır olmak lazım. Bunun ardından sahayı yaşayacağız. Motive olmamış oyuncu sahaya çıktığında olumsuz bir şekilde durumdan etkileniyor.” şeklinde konuştu.

Gine Milli Takım Teknik Direktörü Didier Six’in ‘Yarınki karşılaşmayı olası Avrupa şampiyonuyla oynayacağız.’ sözlerineyse ise Güneş, “Herkes Londra’yı seviyor, İstanbul da güzel ancak Londra’yı da seviyoruz. Çıkmış olduğumuz bu yolun ilk adımı İtalya karşılaşmasıyla başlıyor. Geleceği yaşayarak onun mutluluğu ya da kaygısını şu anda yaşamak istemiyorum. Her takım için bu şans bulunuyor. Güzel bir futbol oynayalım, gözler biraz daha bize çevrilsin, gelecek nesillerin önü açılsın. Yalnızca hedefim bu. Gelecek nesillerin önünü açacak oyuncular, bunlar öncü.” dedi.

İrfan Can Kahveci: Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz

Milli futbolcumuz İrfan Can Kahveci, güzel bir kamp zamanı geçirdiklerini kaydederek, “Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde büyük bir başarı elde ettik. Avrupa Şampiyonası’nda gidebildiğimiz kadar ileriye gitme isteğimiz var.” şeklinde konuştu.

İrfan’ın sakatlığına ilişkin gelen soruyaysa, “Sakatlığım iyi bir durumda kampın başından beri çalışıyordum, 5-6 günden beri de takımla birlikte çalışıyorum. Koronavirüs zamanında uzun bir zaman bireysel antrenmanlarımız oldu, sezona tatil yapamadan başladık. Bundan dolayı sakatlıklar meydana geldi. Çok yoğun bir tempoydu. Şuan için ise Avrupa Şampiyonası’na odaklanmış vaziyetteyiz. Kulüp takımlarımızı bir yana bıraktık, burada inşallah başarılı olmak istiyoruz.” dedi.

“Euro 2020’de gol atarsan klasik sevinç gösterini gerçekleştirecek misin?” sorusunaysa İrfan Can Kahveci, “İnşallah yaparım, öncelikle gol atarım, takımımız da başarı elde eder ben de gol sevincimi gösteririm.” dedi.

Milli futbolcu turnuvanın açılış karşılaşması olan İtalya karşılaşmasına ilişkin ise, “Güçlü bir rakip şu anda daha hazırlık maçlarını oynuyoruz. Tam olarak İtalya maçını analiz edemedik, onun da sırası gelecek. Takımımız oldukça güçlü, bütün takımları yenebilecek düzeyde. İlk maçta güzel başlarız inşallah. Ülkemizin desteğini her zaman arkamızda hissettik, bu turnuvada da inşallah yine hissederiz. Bu yolda hep beraber başarılı olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)