Şenol Güneş duyurdu: "İngiltere’de forma giyen futbolcularımız milli maçta oynayamayacak"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karadağ ile oynanacak maç öncesinde basın toplantısı düzenledi. Güneş, İngiltere’de forma giyen futbolcuların milli maçta oynayamayacağını bildirdi. 

SPOR 31.08.2021, 17:30 31.08.2021, 18:02
Şenol Güneş duyurdu: "İngiltere’de forma giyen futbolcularımız milli maçta oynayamayacak"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karadağ maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Güneş, toplantıda maç, futbolcular ve takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu.  

“Birlikte çok iş başardık” 

Şenol Güneş: “Oynayacağımız üç maç sonrasında eylül ayını lider olarak bitirmek istiyoruz. Taraftarlarla tek vücut olup maçı kazanmayı hedefliyoruz. Birlikte çok iş başardık. Yine öyle olacak. Dünya Kupası’na katılabilirsek bu kadronun uzun yıllar rekabetçi bir düzeyde devam edeceğine inanıyorum. Rakibimizin fizik gücü oldukça iyi. Bizim de sabırlı ve akıllı oynamamız gerekiyor.” 



“5 futbolcumuz aramızda olamayacak” 

Güneş: “Ozan Tufan, Halil Dervişoğlu, Ozan Kabak ve Çağlar Söyüncü İngiltere’den gelemedi. Halil Akbunar ise sakat. Yarın akşam bu 5 arkadaşımız aramızda olamayacak. Pandemi sebebiyle sıkıntılar var fakat ayrımcılıklar da var. Ozan Kabak için Schalke ile konuştuk. Son gün transfer olunca da ‘Bizim oyuncumuz değil.’ dediler. Bu çocuk, ‘Ben milli takıma gidiyorum.’ deyip resti çekse belki de kulübü ceza verecek. Belki futbol hayatı bitecek. Norwich de başka hesaplar içerisinde. Gelen oyuncularımızla en iyisini yapacağız. Yurt dışındaki oyuncularımızı 15 gün öncesinde çağırdık. Onları bu maçta bekliyorduk ama olmadı. Gönderdiğimiz yazılar, diğer maçlar için de geçerli.” 



“Dorukhan hala toparlayamadı, Mert Müldür maçta oynayacak gibi” 

Güneş: “Dorukhan, sevdiğim ve beğendiğim bir futbolcumuz. Avrupa Şampiyonası kadrosuna aldığımda beklentim büyüktü fakat hala toparlayamadı. Transfer olmak her oyuncuyu etkiler fakat zamanlamasını ve yerini iyi bilmek lazım. Yarın akşam oynanacak Karadağ maçının ilk 11’ini açıklayamam fakat Mert Müldür, maçta oynayacak gibi duruyor. Alpaslan da hem sağ bek hem de stoper olarak oynayabiliyor. Randers maçında canlı izledim kendisini, oldukça beğendim. Salih Uçan da yetenekli bir oyuncu. Ferdi ve Berat... Bu isimler sık sık soruluyor. Bunlar, çağırılmayan fakat düşündüğümüz isimler. Salih'in ufak bir sakatlığı var. Durumuna bakacağız.” 

Yorumlar (0)