Şenol Güneş: "3,2 milyon Euro alıyormuşum! Allah aşkına şu konuyu kapatın"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş EURO 2020, takım, maçlar ve kendisi hakkındaki eleştiriler hakkında açıklamalarda bulunmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.  

SPOR 08.07.2021, 15:26 09.07.2021, 18:02
Şenol Güneş: "3,2 milyon Euro alıyormuşum! Allah aşkına şu konuyu kapatın"

EURO 2020’den hazin bir şekilde elenen A Milli Takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş, turnuvanın başladığı günden bu yana kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. EURO 2020 performansı, A Milli Takım, maçlar ve aldığı ücret hakkında konuşan Güneş, gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu. 

“Sert eleştiriler var ve ben bunları kabul edemiyorum” 

“Bir araya geldiğimizde daha çok konuşmamız gerekir. Bunların ne kadar payının olduğunu da tartışabiliriz. Sert eleştiriler var ve ben bunları kabul edemiyorum. Siz de sindiremiyorsunuz belki. Teslim olmak yerine nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşmak gerekiyor. Ülke olarak cesur olmayı tercih ediyoruz her zaman. Hatta bazen afyon yutmuş gibiydik. Sıradan bir takım değiliz. Bu yüzden de eleştirilerin dozu oldukça yüksek.” 



“Biz orada ezildik, özgüven kaybı yaşadık” 

“Oyun bakımından tatmin olmadık. Hak ettiğimiz olumsuz sonucu aldık. Yönetim Kurulu üyeleri bize her imkanı sağladı. Bizimkine rehavete kapılmak diyebiliriz. Beklentiyi herkes yükseltti ki bu oldukça normal. Sayılan birçok nedene katılıyoruz. İtalya maçındaki oyunumuz mahkumiyetti. Tercihimizi Cengiz ile kullandık. Gol sonrasında ise oyun kopmaları yaşadık. Onlar yüksek tempoyla başladı, biz orada ezildik, özgüven kaybı yaşadık.” 

“İlk 25 dakika oyunda değildik, zihin dağınıklığı vardı” 

“Galler maçında ilk 25 dakika oyunda değildik, zihin dağınıklığı vardı. Özgüven kaybı da vardı. Asıl hedeflerimizi yerine getiremedik. Fakat buna karşın yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Dünya Kupası’na katılmamız çok önemli. Kendi adıma öz eleştiri yaparsam Mart 2021’de rakiplerin analizlerini oyuncularımıza gönderdik. Hakikaten bu konuda emek verdik. Fakat bu emeklerimizin oyuna yansımaması bizi üzdü. Bu turnuvalar 4 senedir bir oluyor. Büyük bir şansı kaybettik. Coşkulu ve tutkulu bir takım olmak için çaba sarf etmek zorundayız. Bu çocuklarımızın doğruları da yanlışları da bizim.” 



“Oyunumuzu, ülkemizin beklediği seviyeye çıkartabiliriz” 

“Bugüne kadar prensip ve ilkelerimizle geldik, bundan sonra da böyle devam edeceğiz ve başarılı olacağız. Oyunumuzu, ülkemizin beklediği seviyeye çıkartabiliriz. İçimize hiç sinmeyen bu tabloyu unutturacağız. Turnuvadaki 9 gün, kabustu. Oyun açısından iyi olsaydık şu anda farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bakış açımız hep aynı. Beklentiyi büyüten de turnuvadaki maçları kaybeden de biziz. Herkesin güven duyduğu takımı geri getireceğiz. Ben, bu futbolcu grubumuza inanıyorum ve güveniyorum. Yaraları sarıp zirveye çıkmak istiyoruz. Mesnetsiz dedikodular ve yanlış bilgiler bu süreçte bize katkı sağlamaz. Biz her zaman açık, samimi ve adil olduk. Bundan sonra da böyle olacağız.” 

“Galler maçında yediğimiz ikinci gol anormal bir tecrübeydi” 

“Galler maçında yediğimiz ikinci gol anormal bir tecrübeydi. Futbolda bazı ayrıntılar, çok güzel kullanılabiliyor. Bu turnuvayı da bir yol gösterici olarak göreceğiz; travma olarak bakmayı bırakacağız. Bugün kaybetsek bile ezilmeyeceğiz. 4 senelik mukavelem var. Alnımız ak ve başımız dik. Acımız da üzüntümüz de var. Bu üzüntümüzü de ancak işimizi yaparak giderebiliriz. Oyuncularımızın yıpranmalarını istemiyorum. Bu grubun çalışmaya ve başarılı olmaya ihtiyacı var. Elbette ki değişiklikler olacak ve bunları sizlerle paylaşacağım. Gidenlere teşekkür ettiğimiz gibi kalanlara da başarılar dileyeceğiz. Hakaret eden arkadaşlara sesleniyorum. 20 sene boyunca aynı hakaret yapılıp aynı yalan konuşuluyorsa hedefinize ulaşamıyorsunuz demektir. Biz, ülke adına iş yapıyoruz. Beyaz bir sayfa açtık.” 



“Dünya Kupası’na katılacağız” 

“İkinci büyük hedefimize ulaşacağız. Bunu gelecek turnuvada göreceksiniz. Bu krizi öncelikle ben aşacağım. Başarısızlığımızın analizini yaptık. Bize bu süreçte destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerle her zaman görüşmeye de hazırım. Avrupa Şampiyonası, futbolun en zor organizasyonu. Ama en büyük organizasyon da Dünya Kupası. İki kez üst üste turnuvaya katılmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple uzun vadede kulüp çalıştırmayı düşünmüyorum. Dünya Kupası’na katılacağız, inanıyorum.” 

“İnandığım oyuncuları sahaya sürdüm” 

“Orta sahafa Dorukhan, İrfan, Mahmut vardı ama eskisi gibi değildiler. Mart ayındaki kadromuzun ışık verdiğini düşündük ve Abdülkadir ile Cengiz’e özel antrenman yaptırdık. Erken kampa girdikleri doğru değil. Abdülkadir çalışıyor ama eskisi gibi değil. Oyuncu değişikliğine de saygı duyulmalı ama unutulmamalı ki her hata yapan değiştirilmez. İnandığım oyuncuları sahaya sürdüm. İtalya maçından sonra oyunculara gezmeleri için izin verdim ama moralleri o kadar kötüydü ki kimse dışarı çıkmak istemedi. Kendimi başarısız buluyorum ve bunu çözecek kişi de benim. Kamp yerlerimiz şu anda belli. Hollanda, Karadağ ve Cebelitarık maçlarımız var. Bu turnuva için sizlerle ayrıca konuşacağız.” 



“3,2 milyon Euro alıyormuşum! Euro alan Türk var mı?” 

“Kimse prim almadı çünkü olumlu sonuç yoktu. Yönetim, ekstra bir para vermedi. Oyuncular maaş almadı, maaşı alan benim. Maaşımla ilgili çok yalan yazıldı. 3,2 milyon Euro alıyormuşum! Euro alan Türk var mı? Ben kimsenin maaşını da bilmiyorum döviz de almıyoruz. Adamlar bana açık açık hırsızsın diyor. Ben hırsız değilim. Maaşımı da söylemek zorunda değilim. İsterseniz hiç para almayayım. Kulüplerden de federasyondan da alacaklarım var. Mahkemeye verince de utanmaz diyorlar. Allah aşkına şu döviz konusunu kapatın. Beni yıpratın ama onları yıpratmayın.” 

“Yalnızca Enes ve Halil tartıştı, onun dışında kavga olmadı” 

“Galler maçı sonrasındaki antrenmanda Halil ve Enes tartıştı, onun dışında kavga olmadı. Her şey çok güzeldi. Keşke kavga olsaydı da o yüzden böyle olduk diyebilseydim. İtalya maçından önce de İtalyan futbolcuların ısınmalarını izledim. Isınmada bile saldırıyorlardı ve çok hırslıydılar. Maça hızlı başlayacaklarını bu şekilde tahmin ettim. Fakat ben vazgeçmeyi düşünmüyorum. Bunu oyuncularıma da söyledim.” 



“Taylan sakatlığım yok dedi ama ameliyat oldu. Bu işi anlamadık” 

“Orta sahada Ozan, Okay, Hakan, Dorukhan, Taylan ve İrfan vardı. İrfan, sakatlıktan geldi. Taylan da seyrettiğim maçlarında böylesine durağan değildi. Bize sakatlığım yok dedi, doktora da sorduk yok dedi ama döner dönmez ameliyat oldu. Bu işi anlamadık. Mahmut da sakatlandı.” 

“Emre Belözoğlu ile görüştük” 

“Emre Belözoğlu ile görüştük. Değişim olacağını zaten az önce belirttim. Ortada gizli saklı bir şey yok. İki kez kendisiyle görüştüm. Fenerbahçe ile başlamasa bizimle başlamasını isterdim. Emre ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz. Hamit ile de sık sık görüşüyoruz. Selim abi A Takımı’na, Hamit de ümit Milli Takımı’na bakıyor. Bunlar zaman içinde değişebilir. Bazı yazılar çıktı. Bunu ne anlamda ve amaçla söyledi bilmiyorum. Adım atmak için acele edilmemeli.” 



“Rıdvan’ı 16 yaşındayken aldım” 

“Rıdvan’ı 16 yaşındayken aldım. Büyümüş de küçülmüş gibiydi. Caner’i almama sebebimi de anlattım. Rıdvan’ı oynatmadım çünkü oynarken başka dünyalarda olduğunu gördüm. Bana rahat olmadığını söyledim. Ben de hazır olduğuna inanmadığım için oynatmadım. Mert çok dinamikti, Zeki’den bile iyiydi. İdmanda gözümüze en çok bu battı. Halil İbrahim de iyiydi ama eksikti. Dorukhan’ın aklı da transferde. Kardeşim sen neden transfer yapmıyorsun? Neden gitmiyorsun? Ya da takımınla anlaşıp neden kalmıyorsun? Kendisinin ne yaptığı belli değil. Önemli olan para değil senin değerin.” 

“Önce zihnimizin yeterli olması lazım” 

“Galler maçındaki itişmeler bizi tamamen dağıttı. Onlar da bunu koz olarak kullandı. Adamlar kornerde zaman geçirirken bizimkiler geri geldi. Bu yanlışların olduğu yerde taktik de teknik de konuşulmaz. Önce zihnimizin yeterli olması lazım.” 



“Teknik ekipte değişiklikler yapacağız” 

“Teknik ekipte değişiklikler yapacağız. Şu anda isim vermek doğru değil ama uzun zamandır konuşuyoruz. Biraz da düşünüp konuşacağız ve sonra yapacağız. Şu ana kadar tüm çalışmalarımda hep bazı başarısızlıklar yaşadım. Bugünlere kadar gelmişsem eğer sebebi, böyle şeylere takılı kalmamak. Diyelim ki Hollanda’ya kaybetti. Bunları o zaman konuşacağız. Bunları konuşmaktan da kaçmayacağız. Bu sebeple burada konuştuklarımızla konuyu kapatalım ve önümüze bakalım istiyorum.” 

“İstifa etmek de etmemek de bir seçenek” 

“İstifa etmek de etmemek de bir seçenek. Ben böyle düşünüyorum ve konuşuyorum. Kalmamın ve görevime devam etmemin de doğru olduğunu düşünüyorum.” 

Yorumlar (3)
Ofsıde 3 yıl önce
Şenol Güneş.. Bu ülkede senden daha iyi ikinci bir laf cambazı olamamaz olmadı da... Senin futbol oynadığın zamanları bilen biriyim. Aldığım parayı konuşmayın diyorsun ya.. Haram zıkkım olsun benden tarafı....
Sen televizyonunu bile çalıştıramazsın 3 yıl önce
Sen televizyonunu bile çalıştıramazsın
Cavit AŞIK 3 yıl önce
Adına ister saçmalama, ister başarısızlığı futbolcuya atma isterseniz kılıf arama deyin.. BEN DEĞERİNİ PARAYLA SATMAK DERİM.. YANLIŞ OYUNCU TERCİHLERİ HATALARDA ISRAR ETME KARİYERİ YUKARIYA İVMELENMİŞ OYUNCULARI KENARDA TUTUP DURAĞAN VE GEEİLEYEN LERİ OYNATMAK. UMUT MERAŞ ZEKİ OKAY KAAN KENAN CENGİZ OZAN TUFAN.. ŞU HALLERİYLE İLK ONBİRLE NASIL ALINIR.. OYUNCUYA DEĞİL FORMUNA GÜVENECEKSİN.. O HALDE BÜLENT KORKMAZ, RIDVAN DİLMEN, METİN TEKİN, ÜNAL KARAMAN GİBİLERİNİ DE AL OYNAT.. SEN AKLINDAKİNİ DEĞİL İNSANLARI NASIL KANDIRIRIM DERDİNDESİN.. KAMUOYUNA KARŞI GÜÇLÜ OLABİLMEK İÇİN FETÖCÜ EMREYE SARILIYORSUN.. HALBUKİ ÜNAL A SARIL, ÖMER ERDOĞAN A SARIL, HİKMET KARAMAN A SARIL NEDEN EMRE...