Selimiye Camisi’nin UNESCO’ya girişinin 10. yılında atletler 10 tur attı

Selimiye Cami ve Külliyesi’nin UNESCO’ya girmesinin 10. senesinde 10 atlet cami etrafında 10 tur attı.

SPOR 18.04.2021, 12:42 18.04.2021, 17:57
Selimiye Camisi’nin UNESCO’ya girişinin 10. yılında atletler 10 tur attı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Selimiye Camisi ve Külliyesi’nin girişinin 10. senesi için 10 atlet cami etrafında 19 tur atıp farkındalık etkinliği yaptı.

Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği ve Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nce düzenlenen etkinlikten önce Selimiye önünde toplanan atletler önce ısınma hareketleri yaparak koşuya hazırlandı. Koşu saat 10.00’da başladı ve 10 atlet caminin etrafında 10 tur boyunca döndü.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamalarda bu anlamlı etkinlikte bir araya geldikleri için mutluluk duyduğunu kaydetti.

Akdağ, “Selimiye’nin UNESCO’ya girişi yalnızca Selimiye için değil, Edirne ve ülkemiz için de büyük bir kazanım. Ülkemiz turizmine çok ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum. Dileğimiz çok daha fazla eserin kültür mirası listesine girmesi.” şeklinde konuştu.

“10 atletimiz caminin etrafından 10 tur atacak”

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu’ysa bugünün 18 Nisan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü olduğunu ve böylesine anlamlı bir günde böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Yalnızca ülkemizin değil dünyanın da bir kültürel mirası olan Selimiye’nin UNESCO’ya girmesinin 10. senesi olduğunu söyleyen Bacıoğlu, “Sosyal mesafe kuralıyla 10 atletimiz caminin etrafında 10 tur atacak. Umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda salgınla mücadelede hız kazanırız ve Selimiye’yi milyonlarca turistin ziyaret ettiği günler gelir.” dedi.

Bacıoğlu, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turistik şehirlerinden biri olan Edirne’yi pandemiden önce ortalama olarak 5 milyon turistin ziyaret ettiğinin de altını çizdi.

Salgının sona ermesiyle birlikte ise Bacıoğlu, 2022’de 5-10 milyon turistin Selimiye’yi ziyaret etmesini beklediklerini kaydederek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)