Seferovic ne zaman İstanbul’a gelecek? Belli oldu…

Galatasaray’ın prensip anlaşmasına vardığı İsviçreli yıldız Haris Seferovic’in ne zaman ve saat kaçta Türkiye’ye geleceği belli oldu. 

SPOR 19.07.2022, 12:53 19.07.2022, 22:15
Seferovic ne zaman İstanbul’a gelecek? Belli oldu…

Boşnak kökenli İsviçreli golcü Haris Seferovic, bu akşam saat 19.05’te İstanbul’a iniş yapacak. Önce sağlık kontrollerinden geçecek olan yıldız futbolcu, ardından kendisini sarı-kırmızılılara bağlayan resmi sözleşmeye imza atacak. Hem İsviçre Milli Takımı hem de Benfica ile gösterdiği başarılı performansla adından söz ettiren 30 yaşındaki Haris Seferovic, Galatasaray ile birlikte kariyerinde yeni bir sayfa açmak istiyor. 

Satın alma opsiyonu ile kiralandı

Öte yandan Galatasaray Kulübü, satın alma opsiyonu ile kiralanan Haris Seferovic transferini kısa süre içerisinde açıklamaya hazırlanıyor. Son dönemde yaşadığı sakatlıklar sebebiyle kafalarda soru işareti bırakan yıldız futbolcu, Dursun Özbek yönetimini de uzun süre tereddütte bırakmıştı. Galatasaray sağlık ekibinden gelen onay sonrası süreci hızlandıran sarı-kırmızılılar, Seferovic ve kulübü Benfica ile her konuda anlaşmaya vardı. 

20 maç oynarsa, satın alma opsiyonu devreye girecek

Öte yandan Galatasaray’ın kiralama bedeli olarak Portekiz kulübüne 1 milyon avro ödeyeceği kaydedildi. Seferovic’in 1 senelik net maaşı ise 2.5 milyon avro olacak. İsviçreli golcü, eğer Galatasaray forması ile toplam 20 maça çıkarsa, satın alma opsiyonu otomatik olarak devreye girecek. 

Portekiz Ligi’nde 119 maç, 57 gol

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 8 milyon avro olan 30 yaşındaki Boşnak asıllı İsviçreli futbolcu Haris Seferovic, profesyonel kariyerine İsviçre’nin Luzern altyapısında başladı. Zürich, Grasshoppers, Fiorentina, Neuchatel Xamax, Lecce, Novara, Real Sociedad ve Eintracht Frankfurt formaları da giyen Seferovic, 2017 yılında bedelsiz olarak Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. Benfica ile Portekiz Ligi’nde toplam 119 maça çıkan yıldız futbolcu, 57 kez ağları havalandırdı ve 19 asist üretti. 86 kez de İsviçre Milli Takımı’nın formasını giyen Seferovic, bu müsabakalarda 25 kez gol sevinci yaşadı. 

Yorumlar (0)