Seferovic'in maliyeti açıklandı

Galatasaray, Portekiz takımı Benfica'dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak renklerine bağladığı İsviçreli oyuncu Haris Seferovic'in sözleşme detaylarını paylaştı. Benfica'ya 1 milyon avro, oyuncuya ise 2,3 milyon avro ödenecek.

SPOR 20.07.2022, 19:55 21.07.2022, 16:57
Seferovic'in maliyeti açıklandı

Galatasaray Spor Kulübü, İsviçreli oyuncu Seferovic'i satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak renklerine bağladığını duyurmuştu.

Galatasaray, Seferovic'in sözleşme detaylarını paylaştı.

Satın alma opsiyon bedeli 2,5 milyon avro

Sarı-kırmızılı takımın internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, sözleşme detaylarına ilişkin olarak, şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel oyuncu Seferovic ve kulübü Benfica ile futbolcunun 2022-23 sezonu için koşula bağlı satın alma opsiyonlu olan geçici transferi hususunda anlaşmaya varılmıştır. Bu doğrultuda, oyuncunun eski takımına net 1 milyon avro geçici transfer bedeli ödenecektir. Oyuncunun satın alma opsiyon bedeli ise 2,5 milyon avrodur. Oyuncuya ise 2022-23 sezonu için net 2,3 milyon avro ödenecektir."

Piyasa değeri 8 milyon avro

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 8 milyon avro olan 30 yaşındaki Boşnak asıllı İsviçreli futbolcu Seferovic, profesyonel kariyerine İsviçre’nin Luzern takımı altyapısında başladı. Zürich, Grasshoppers, Fiorentina, Neuchatel Xamax, Lecce, Novara, Real Sociedad ve Eintracht Frankfurt formaları da giyen Seferovic, 2017 yılında bedelsiz olarak Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. Benfica ile Portekiz Ligi’nde toplam 119 maça çıkan yıldız futbolcu, 57 kez ağları havalandırdı ve 19 asist üretti. 86 kez de İsviçre Milli Takımı’nın formasını giyen Seferovic, bu müsabakalarda 25 kez gol sevinci yaşadı. 

Yorumlar (0)