"Seçmelere 3 gün boyunca kamyonun arkasında gittim"

Gençlerbirliği'nde forma giyen başarılı orta saha Fabricio Baiano, futbola başlama hikayesini anlattı.

SPOR 06.01.2020, 10:51 12.01.2020, 16:03
"Seçmelere 3 gün boyunca kamyonun arkasında gittim"

Süper Lig'in ikinci devresine Antalya’nın Alanya ilçesinde kampa yaparak hazırlıklarını sürdüren Gençlerbirliği’nde Brezilyalı oyuncu Fabricio Baiano, çarpıcı açıklamalar yaptı. Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamadıkları maçlar olduğunu dile getiren Baiano, “Açık söylemek gerekirse bazı maçlarda iyi oynamamıza rağmen istediğimiz sonuçları alamadık. Bu bağlamda birazcık üzgünüm. Kazanmamız gereken maçlar vardı. Bununla ilgili ufak hayal kırıklığım var” dedi.

Hamza Hamzaoğlu hakkında Baiano, “Hocamız tecrübeli, daha önce önemli kulüplerde çalışmış bir hoca. Bizi antrenmanlarda çok iyi hazırlıyor. Motive etme konusunda da çok başarılı. Bizimle iyi iletişim sağladığı için sanırım iyi sonuçlar almaya başladık. Öncelikle ayrılan hocamızı sonuçlara göre değerlendirmemek gerekiyor. Kendisi önceden önemli başarılar elde etmiş bir hocamız, hala da ediyor. Ama bazen takımlarda hoca değişiklikleri ivme kazandırır. Sanırım Hamza hocamızın gelmesiyle böyle bir ivme yakaladık, farklı bir uyum yakaladık, onun yansıması bu” açıklamasını yaptı.

"Hep futbolcu olmak istedim, hep futbol oynamak istedim"

Brezilya’da futbol kariyerine başlama hikayesini de anlatan futbolcu şu ifadelere yer verdi:

“Ben futbola başlama hikayemi size şöyle anlatayım; Rio de Janeiro’da ilk gençlik seçimlerine katılmaya giderken kamyonun arkasında gidiyordum ve yolculuk 3 gün sürüyordu. Sırf oraya gidebilmek için o kamyonun arkasında yatıyordum. Beni futbolcu yapan şey, karşılaştığım her türlü zorluğa rağmen futbol oynama isteğimin çok güçlü olması. Hep futbolcu olmak istedim, hep futbol oynamak istedim. Çok sevdiğim futbola her şeyimi vermek istedim. Hep mücadele ettim. Oynadığım takımlar için en iyisini yapmaya çalıştım. Sanırım beni futbolcu yapan şey bu oldu. Aileme de söylerim, öncelikle kendim örnek bir futbolcu olmaya çabaladım. Kendimi her zaman belirli bir örnek noktaya getirmeye çalıştım. Benim motivasyonum kendimim.”

"Şu an takımda çok mutluyum"

“Öncelikli hedefimiz her maç puan almak” diyen Baiano, çok mutlu olduğunu belirterek, “Biz Gençlerbirliği olarak iyi futbolumuzun her zaman üzerine koyacağız ve koymaya devam edeceğiz. Sevildiğimi hissettiğim bir kulüpteyim. Burada saygı görüyorum, çalışmaktan keyif alıyorum. Antrenmanlarda olsun, arkadaşlarımla geçirdiğim diğer zamanlarda olsun. Aynı zamanda şu an takımda oynuyorum da. Şu an takımda çok mutluyum ve kalmayı tabii ki düşünüyorum. Burada olduğunuz zaman ilk düşünceniz takımınız oluyor, diğer takımları düşünerek hayatınızı sürdürmüyorsunuz. Profesyonel bir hayat bu, diğer takımlar da hayatınıza girebiliyor ama şu an hazırlık kampında konsantre olduğum tek şey, mutlu olduğum Gençlerbirliği kulübü” dedi.

"Berat, çok büyük bir yetenek"

Gençlerbirliği’nin genç yıldızı Berat Özdemir ile ilgili açıklamalarda bulunan Baiano, “Berat özellikle benim oyunuma da bir şeyler katan bir oyuncu. Çok büyük bir yetenek, çok güçlü bir oyuncu. Çalışmaya devam ettiği sürece ve bu yeteneğini de geliştirdiği sürece Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynayabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Gençlerbirliği’nin genç futbolculara önem verdiğini belirten başarılı oyuncu, “Bu kulüp için çok önemli bir olgu. Hem yeni kariyerler yaratmış oluyorlar hem de finansal olarak da kulübe destek olan bir durum bu. Kendi altyapınızdan çıkan, kendinizin yetiştirdiği oyuncuları pazarladığınızda da kulübe finansal katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra da bir kulübü benim için büyük yapan bir şey bu. Genç insanlara değer vererek onların kariyerlerinin başlamalarını sağlamak bir kulübü büyük yapan bir şey” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)