Saygı duruşu sırasında 'Kapa çeneni krizi'!

Almanya-Arjantin hazırlık karşılaşması öncesi yapılan saygı duruşu sırasında yaşanan olay dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

SPOR 10.10.2019, 10:53 10.10.2019, 11:02
Saygı duruşu sırasında 'Kapa çeneni krizi'!

Almanya ile Arjantin arasında oynanan hazırlık karşılaşması öncesinde saygı duruşu anında yaşanan olay geceye imzasını attı.

81 bin kişilik Signal Iduna Park’ta iki devin karşı karşıya geldiği maça büyük ilgi vardı. Stadı tamamen dolduran taraftarlar maçı büyük bir heyecanla bekleyişe geçti.

Karşılaşma öncesi, Almanya’nın Halle kentinde bir sinagoga yapılan saldırıda yaşamını yitiren 2 kişi için saygı duruşu yapıldı.

İlk düdük öncesi yapılan saygı duruşunda 81 kişilik stat sessizliğe bürünürken ilginç bir olaya tanık olundu. Saygı duruşu sırasında tribünde bulunan bir Alman taraftar bir anda bağırarak  Alman Milli Marşı’nı okumaya başladı.

Yaşanan şokun ardından bir diğer taraftar sessizliği bozan kişiye tepki göstermek adına ‘Kapa çeneni’ diye bağırdı. Bu tepkiye kahkahayla cevap veren tribünler daha sonra Alman taraftarları ‘Kapa Çeneni’ diyerek uyaran kişiye alkışlarla destek verdi. Statta yaşanan o anlar bazı Alman futbolcuların da gülüşmesine sebep oldu. İlginç anlar kameralara yansırken dünya basınında da büyük ses getirdi. Taraflar sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı.

Yorumlar (0)