Savunmanın yıldızı: Serdar Aziz

Kasımpaşa maçında Fenerbahçe’ye galibiyeti yaşatan golü kaydeden tecrübeli stoper, forma giydiği 4 karşılaşmada lig istatistiklerinin üstünde bir performans gösterdi.

SPOR 12.11.2019, 11:29
Savunmanın yıldızı: Serdar Aziz

Skor'da yer alan habere göre Serdar Aziz, forma giymeye başladığı son 4 maçtada defansif aksiyonlar, başarılı defansif aksiyonlar ve top kazanma istatistiklerinde lig ortalamasında en üst sırada yer aldı.

Süper Lig'deki stoperlerin defansif aksiyon ortalamaları karşılaşma başına 11.3'ken Serdar'ın ortalaması 14.7 oldu. Serdar Aziz, başarılı defansif aksiyonlarda karşılaşma başına 9 ortalamasıyla lig ortalamasının 1.5 puan üzerinde performans gösterdi.

Maç başına 12.7 kez top kazanan Serdar, bu istatistikte de ön plana çıktı. Ligdeki diğer stoperlerin top kazanma ortalaması 10.4.

Performans verileri, Comparisonator firmasından alınmıştır.

Serdar Aziz, takımına 3 puanı getiren Kasımpaşa karşılaşmasındaki istatistikleriyle kendi ortalamasını da geçti.

Performans verileri, Comparisonator firmasından alınmıştır.

Sahanın yıldız oyuncusu olan stoper, 16 defansif aksiyonla mücadele edip bunun 9'unda başarılı oldu. Kasımpaşa karşılaşmasında 14 kez rakiplerinden topu çalan Serdar Aziz, bu alanda da takımının en iyi savunmacı olmaya hak kazandı.

Kasımpaşa karşısında 3 kez girdiği hava topu mücadelesini de kazanan Serdar, birebir mücadelede de 5 kez rakibine üstünlük sağlayarak sezon ortalamasının üzerine çıktı.

Yorumlar (0)