Saran Group ve TRT, futbol maçları yayın ihalesi için karşı karşıya

Süper Lig 2022-23 sezonundan itibaren geçerli olacak yayın haklarını içeren 5 paketi imzalayan Saran Group, konu hakkında açıklamalarda bulundu. TRT’nin de 2 paket için sözleşme imzaladığı yayın hakları kapsamında son sözü TFF söyleyecek.

SPOR 14.03.2022, 15:58 14.03.2022, 18:01
Saran Group ve TRT, futbol maçları yayın ihalesi için karşı karşıya

Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları kapsamında ihale süreci devam ediyor. Saran Group ve TRT tarafından imzalanan toplamda 7 yayın ihalesi kapsamında bugün bazı görüşmeler gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saran Group, 5 adet paket sözleşme imzalandığını ve TFF’ye teslim edildiğini duyurdu. Konu hakkındaki son kararı ise Türkiye Futbol Federasyonu verecek.



Saran Group, paketleri ve teklifleri paylaştı



5 paket imzalayan Saran Group, kamuoyuna paketleri açıkladı. Yapılan yazılı açıklama şu yöndeydi: “Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 olmak üzere toplamda 5 paket yayın hakları sözleşmesini 11 Mart 2022 Cuma günü imzaladık ve teminat mektuplarımızla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na teslim ettik. Süper Lig TV vizyonu ve projesinin ardında kuvvetle duruyoruz. İmzaladığımız paketlerin kapsamları şu şekildedir:

  • Paket 1-B: 4’ü hafta sonuna denk gelen derbilerle birlikte 2022-23 sezonu için 68 maç, diğer sezonlar için toplamda 60 hafta sonu Süper Lig maçı için canlı gösterim. Tutar: 324 milyon TL.
  • Paket 1-C: 4’ü hafta içine denk gelmek şartıyla derbi, 36 hafta içi Süper Lig maçının canlı gösterimi. Tutar: 30 milyon TL.
  • Paket 1-E: Süper Lig maçlarının dijital platformlardan kısa özetleri. Tutar: 16 milyon 200 bin TL.
  • Paket 2: Süper Lig maçlarının uluslararası platformlarında canlı yayın hakkı. Tutar: 5 milyon Dolar.
  • Paket 3: TFF 1. Lig ve Süper Lig maçlarının düşük çözünürlüklü olarak uluslararası platformlarında, GSB şebekelerinde ve internet televizyonunda canlı gösterimi. Tutar: 6 milyon Dolar.”

TRT, imzaladığı 2 paketi duyurdu



TRT ise iki paketli teklif verdi ve sözleşmeleri imzalayarak TFF’ye teslim etti. TRT’den yapılan açıklamalar şu şekildeydi: “TRT ailesi olarak Süper Lig ile TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında Paket 1-D ve Paket 1-F sözleşmelerini imzalayarak geçtiğimiz günlerde TFF’ye ilettik. Paketlerimizin kapsamı ise şu şekildedir:

  • Paket 1-D: TFF 1. Lig maçlarının canlı yayını ve özetleri ile Süper Lig maçlarının geniş özetleri ve haber amaçlı görüntü hakları.
  • Paket 1-F: TFF 1. Lig ve Süper Lig maçlarının radyo yayın hakları.”

Son kararı TFF duyuracak



TRT ve Saran Group’un açıklamalarının ardından gözler TFF’ye çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun en kısa sürede yayın ihaleleri hakkında karar vermesi bekleniyor.



Yorumlar (0)