Şampiyonluk yarışında kritik maç!

Şampiyonluk yolunda bugün çok kritik bir maç var. Lider Medipol Başakşehir'in üst üste puan kayıpları ile birlikte şampiyonluk potasına giren Galatasaray ile Beşiktaş, şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

SPOR 05.05.2019, 08:34
Şampiyonluk yarışında kritik maç!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk düğümünün çözüleceği büyük derbiye saatler kaldı. Ligde 60 puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray, evinde 59 puanla üçüncü sırada bulunan Beşiktaş'ı ağırlayacak.

Türkiye'nin gözü kulağı Türk Telekom Arena'da

Ligin ikinci yarısında hiç mağlubiyet almayan iki ezeli rakibin maçı şampiyonluk yarışında en önemli viraj... Bir yanda uzun süredir Lider Başakşehir'i takip eden Galatasaray, diğer yanda ise son 6 maçını üst üste kazanan Beşiktaş! Galatasaray, geçtiğimiz hafta Konyaspor maçında değerlendiremediği liderlik fırsatını bu kez elde etmek istiyor. Beşiktaş ise Başakşehir'in üst üste puan kayıplarını değerlendirip hem Başakşehir ile arasındaki 4 puanlık farkı 1'e düşürmek, hem de Galatasay'ın önüne geçtip ikinci sıraya yerleşmek istiyor.

Derbi kaçta başlayacak? Derbinin hakemi

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak yılın derbisi saat 19:00'da başlayacak ve hakem Bülent Yıldırım maçı yönetecek. Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Asım Yusuf Öz yapacak. Dördüncü hakem ise Serkan Tokat. Karşılaşma beIN SPORTS HD 1 kanalından naklen yayınlanacak.

Ezeli rekabette 345. randevu

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 95 yıllık rekabette, geride kalan 344 maçın 121'ini Galatasaray, 110'unu Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 482 golüne, siyah-beyazlılar 452 golle karşılık verdi. Galatasaray ile Beşiktaş'ın ligde yaptığı karşılaşmalarda da Galatasaray'ın üstünlüğü sürüyor. 121 lig maçında Galatasaray'ın 44 galibiyetine karşılık, Beşiktaş'ın 35 galibiyeti bulunuyor. 42 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray'ın 148 golüne karşılık Beşiktaş 128 golle yanıt verdi.Bu sezon Vodafone Park'ta oynanan ilk maçı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Derbilerde penaltı faktörü

Ezeli rekabette atılan gollerde penaltı gollerinin çokluğu dikkat çeken başka bir istatistik... İki dev arasındaki son 32 karşılaşmada 14 kez penaltı kullandı.9 maçta ise penaltılar karşılaşmalanın skorunu tayin etti. Söz konusu bu dönemde Galatasaray lehine 9 kez penaltıya hükmedilirken, Beşiktaş lehine 5 kez penaltı düdüğü çalındı. Beşiktaş, kazandığı penaltıların hepsini gole çevirirken, Galatasaray 3 kez penaltı atışından yararlanamadı.

Son 10 maçta Beşiktaş üstünlüğü

Galatasaray ile Beşiktaş'ın ligde oynadığı 10 maçta Beşiktaş'ın üstünlüğü göz çarpıyor. Siyah Beyazlılar bu süreçte 5 galibiyet alırken, Galatasaray 3 galibiyette kaldı. 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş'ın 11 golüne Galatasaray 10 golle cevap verdi.

Burak Yılmaz'ın üçüncü dalyası

Beşiktaş'ın Galatasaray karşısındaki en büyük kozlarından biri olan Burak Yılmaz, bu karşılaşmada oynaması halinde 300. lig maçına çıkacak. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Manisaspor formalarını giyen deneyimli golcü 299 lig maçında 175 gol kaydetti. Devre arasında Beşiktaş'a yeniden katılan Burak, 12 karşılaşmada kaydettiği 11 golle takımının skor yükünü omuzladı.

Derbinin muhtemel 11'leri

Galatasaray: Fernando Muslera, Mariano, Christian Luyindama, Marcao, Martin Linnes (Yuto Nagatomo), Fernando, Ndiaye, Sofiane Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Mbaye Diagne

Beşiktaş: Loris Karius, Gökhan Gönül, Domagoj Vida, Nicolas Isimat-Mirin, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Dorukhan Toköz, Jeremain Lens (Ricardo Quaresma), Adem Ljajic, Caner Erkin, Burak Yılmaz

Yorumlar (0)