Şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden: Demba Ba!

Süper Lig'in bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu garanti altına alan Başakşehir ekibinde zaferde en büyük pay sahiplerinden birisi de şüphesiz bu sezon ligde attığı 12 gol ile Demba Ba oldu. Demba Ba, ayağı kırıldı fakat pes etmedi, babası hayatını kaybetti, yine de arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Demba Ba, arkadaşlarının ve taraftarların takdirini topladı.

SPOR 20.07.2020, 00:25 20.07.2020, 00:32
Şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden: Demba Ba!

Son senelerde sergilediği başarı performansla şampiyonluk yarışında olan Başakşehir bu yıl ligin bitmesine bir hafta kala Kayserispor maçından 3 puanla dönerek 2019-2020 sezonundan şampiyon olarak çıktı.

Transferi soru işaretlerini beraberinde getirmişti

İstanbul ekibinin liderlik yolunda en büyük katkı sağlayan oyunculardan biri de Senegalli golcü Demba Ba'ydı.

İlk olarak ülkemizde Beşiktaş forması giyen Senegalli oyuncu, siyah-beyazlı ekipten ayrılmasının ardından yaşadığı talihsizliklere ve ilerleyen yaşına rağmen bir an olsun pes etmedi.

Beşiktaş'tan Çin Shanghai Shenhua takımına geçen Demba Ba'nın 2016 senesinde forma giydiği bir karşılaşmada ayağının kırılmasının ardından tecrübeli oyuncu uzun bir dönem sahalardan ayrı kalmıştı.

Hemen ardından İstanbul ekibinin kadrosuna dahil olan Senegalli golcünün transferi, sakatlığı ve ilerleyen yaşı sebebiyle akıllarda soru işareti oluşturmuştu.

Takımın en önemli oyuncularından oldu

Fakat Demba ba, disiplinli çalışması ve profesyonelliğiyle birlikte takımın şampiyonluk yolundaki en etkili oyuncularından biri olmayı başardı.

Bununla birlikte 35 yaşındaki futbolcu, babasını kaybetmesine rağmen takımını yalnız bırakmayarak sahadaki görevini yerine getirip hem arkadaşların hem de taraftarların takdirini toplamıştı.

5 asist, 12 gol

Başakşehir formasıyla birlikte bu sezon Süper Lig'de 27 karşılaşmada bulunan Demba Ba; bu maçlarda takımına 5 asist ve 12 gol getirdi.

Yorumlar (0)