Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ve Real Madrid arasında oynanan yarı final rövanş maçında Chelsea, sahasında Real Madrid’i 2-0 yenerek finale yükseldi ve böylece finalde bir başka İngiliz devi Manchester City'nin rakibi oldu.

SPOR 06.05.2021, 09:42 06.05.2021, 17:26
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonunda İstanbul’da oynanacak finalin adı belli oldu. 

Real Madrid’den büyük hayal kırıklığı

Chelsea ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçı, İngiltere’nin Stamford Bridge Stadı’nda oynandı. Real Madrid’in sahasında oynanan ilk maç 1-1 tamamlanırken İngiliz ekibi Chelsea, rövanş maçına avantajlı konumda çıktı. 

Dengeli başlayan rövanş maçında Chelsea, 28. dakikada Timo Werner’in attığı golle Real Madrid karşısında 1-0 öne geçerken finale bir adım daha yaklaştı. Golün ardından iyi bir takım savunması örneği gösteren Chelsea, maç boyunca birkaç pozisyon dışında rakibine net pozisyon şansı vermedi. 

Buna karşın, Real Madrid’in bütün hatlarıyla yüklendiği dakikalarda geçiş hücumlarıyla birçok pozisyon yakalayan Chelsea, 85. dakikaya kadar çok net pozisyonlardan yararlanamadı. 85. dakikada Mason Mount ile Chelsea farkı 2’ye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Kalan sürede başka gol olmayınca Chelsea, Real Madrid’i 2-0 mağlup etti ve İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline yükselen ikinci takım oldu.

2020-2021 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 29 Mayıs Cumartesi tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Yorumlar (0)