Şampiyonlar Ligi'nde ilkler yaşandı!

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez son 16 turuna yalnızca Avrupa'nın 5 büyük liginde mücadele eden kulüpler yükseldi. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan İtalyan ekibi Atalanta, gruptan çıkarak başarısına bir yenisini ekledi.

SPOR 12.12.2019, 12:44 12.12.2019, 13:49
Şampiyonlar Ligi'nde ilkler yaşandı!

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan "Kupa 1" de, grup aşaması 6. ve son hafta karşılaşmalarıyla sona erdi.

Avrupa'nın en büyük 5 kulübü olarak kabul gören Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'de mücadele eden 16 ekip, yer aldığı gruplarında ilk iki sırayı alarak bir üst tura çıktı.

İngiltere'nin geçtiğimiz yıl final oynayan Tottenham ve Liverpool'u yanı sıra Chelsea ve Manchester City, İspanya'dan Real Madird, Barcelona, Atletico Madrid ve Valencia, İtalya'dan Juventus, Napoli, Atalanta, Almanya'dan Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Leibzig, Fransa'dan Paris Saint-Germain ve Olympique Lyon bir üst tura yükselen takımlar olarak yer aldı.

bayern leverkusen ile ilgili görsel sonucu

Turnuvada Club Brugge, Olympiakos, Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen, Salzburg, Inter, Benfica ve Ajax, gruplarında üçüncü sırada yer alarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma elde etti.

Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde eden İtalyan ekibi Atalanta, adını son 16 takım arasına yazdırarak taraftarlarına büyük bir heyecan yaşattı.

Manchester City, Dinamo Zagreb ve Shakhtar Donetsk ile C Grubu'nda yer alan Atalanta, son karşılaşmasında Ukrayna ekibini 3-0 mağluğ etti.

Grupta zirvede yer alan Manchester City ve ikinci sıradaki Atalanta tur biletini alırken, Shakhtar Donetsk yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde ilerleyecek.

ansu fati ile ilgili görsel sonucu

Genç oyuncular adından söz ettirdiler

Grup aşamasının son haftasında en genç gol atan oyuncu ve forma giyen en genç kaleci unvanlarının isimleri değişti.

Barcelona'da oynayan Ansu Fati, takımının Inter'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 86. dakikasında golünü attı ve 17 yaş 40 günle bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atan en genç oyuncu ünvanına sahip oldu.

E Grubu'nda yer alan Genk'te oynayan 17 yaşındaki Maarten Vandevoordt, bir Şampiyonlar Ligi maçına çıkan en genç kaleci oldu. Vandevoordt, 2016-2017 sezonunda 18 yaşındayken Benfica kalesini koruyan Svilar'ın rekorunu eline geçirdi.

messi ile ilgili görsel sonucu

Messi 700. maçında görev aldı

Grupların 5. hafta maçında Barcelona formasıyla Borussia Dortmund karşısında mücadele eden yıldız futbolcu Lionel Messi, İspanyol takımındaki 700. maçını oynadı.

Bu yıl Altın Top ödülünü 6. kez kazanma başarısı elde eden 32 yaşındaki oyuncu, grup aşamasında 2 gol attı.

rodrygo ile ilgili görsel sonucu

Rodrygo'dan hızlı başlangıç

Real Madrid'de oynayan 18 yaşındaki Rodrygo, Galatasaray karşısındaki 4. hafta karşılaşmasında 6 dakika 14 saniyede fileleri 2 kez havalandırarak bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk 7 dakikasında 2 gol atan ilk oyuncu oldu.

Genç futbolcu, Raul'dan sonra Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan ikinci en genç oyuncu olarak tarihte yerini aldı.

En golcü futbolcu Lewandowski

Son hafta maçlarında Kızılyıldız filelerine 4 gol atan Bayern Münihli Robert Lewandowski, attığı 10 golle grup aşamasının en golcü futbolcusu oldu.

lewandowski ile ilgili görsel sonucu

Bu oyuncuyu 8 golle Salzburg'dan Erling Braut Haaland, 6 golle de Tottenham'dan Harry Kane izledi.

Lewandowski, geçtiğimiz sezon da 8 golle grup aşamasında en çok gol atan oyuncu olarak yer almıştı.

Bayern Münih'ten rakiplerine 24 gol

Bundesliga'da oldukça sıkıntılı günler yaşayan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde 6 karşılaşmada 24 gol kaydederek grup aşamasında en çok gol atan ikinci takım oldu.

bayern münih ile ilgili görsel sonucu

2017-2018 sezonunda 25 gol kaydeden Fransız ekibi Paris Saint-Germain, bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.

Yorumlar (0)