Şampiyonlar Ligi'nde ilk gün sonuçları!

UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı E,F,G ve H gruplarında yapılan 8 karşılaşmayla başladı.

SPOR 18.09.2019, 11:04 18.09.2019, 16:01
Şampiyonlar Ligi'nde ilk gün sonuçları!

Şampiyonlar Ligi grup maçlarından en öne çıkanlardan birisi olan F Grubu maçında Barcelona, Borussia Dortmund maçı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Şampiyonlar Ligi son şampiyonu Kızıllar, deplasmanda karşılaştığı Napoli'ye 2-0 mağlup olarak, lige yenilgiyle başladı. Böylece Avrupa saltanat şampiyonlarının, 1994 yılında AC Milan'dan bu yana deplasmanda kaybettiği ilk maç oldu.

Şampiyonlar Ligi ilk maçında hat-trick

Salzburg, E Grubu'nda Genk ile karşı karşıya geldi. 19 yaşındaki genç oyuncu Erling Haaland, takımının 6-2 kazandığı maçta yapmış olduğu hat-trick ile Şampiyonlar Ligi'nde en genç hat-trick yapan üçüncü oyuncu oldu.

Diğer karşılaşmalar şu şekilde:

E Grubu:

Napoli 2-0 Liverpool

Napoli'nin 2-0 Liverpool'u mağlup ettiği maçın gollerini 82. dakikada penaltıdan Dries Mertens ve maçın +2 uzatma dakikasında Fernando Liorente attı.

Salzburg 6-2 Genk

F Grubu:

İnter 1-1 Slavia Prag

Karşılaşmanın ilk golünü 63. dakikada Slavia Prag takımından Olayinka atarken, 90. dakikada Barella'dan gelen gol skoru eşitledi.

Borussia Dortmund 0-0 Barcelona

G Grubu:

Olympique Lyon 1-1 Zenit

Fransa'da oynanan maçın ilk golünü 41. dakikada Sardar Azmoun atarken, Lyon'un penaltıdan gelen golü maçı berabere bitirdi.

Benfica 1-2 Leipzig

Tarihinde ilk kez resmî bir maçta karşılaşan bu iki takımdan sahadan mutlu ayrılan taraf Benfica oldu.

H Grubu:

Ajax 3-0 Lille

18. dakikada Prome, 50. dakikada Edson Alvarez ve 62. dakikada Nicolas Tagliafico'nun atmış olduğu gollerle Ajax, Lille'yi 3-0 yendi. Ayrıca Lille'de Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik karşılaşmada forma giyen isimlerdi.

Chelsea 0-1 Valencia 

Ligin diğer maçları bugün oynanacak grup maçları ile devam edecek.

Yorumlar (0)