Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki bir numaralı organizasyonunda, A, B, C ve D gruplarında toplam sekiz maç oynandı.

SPOR 08.09.2022, 00:27 10.09.2022, 08:38
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Gecenin öne çıkan karşılaşmasında Almanya devi Bayern Münih, C Grubu maçında İtalya takımı Inter'i 2-0 yendi. Bayern Münih'in gollerini 25'inci dakikada Leroy Sane ve 66'ıncı dakikada Danilo D'Ambrosio kendi kalesine attı.

Liverpool ağır yaralı

A Grubu'nda İtalya ekibi Napoli, konuk ettiği İngiliz devi Liverpool'u 5 ve 47'inci dakikalarda Piotr Zielinski, 31'inci dakikada Zambo Anguissa ve 44'üncü dakikada Giovanni Simeone'nin kaydettiği gollerle 4-1 mağlup etti. İngiliz takımının tek sayısı ise 49'uncu dakikada Luis Diaz'dan geldi. Napoli'de Victor Osimhen, 18'inci dakikada penaltı atışını gole çeviremedi.

Lewandowski hat-trick yaptı

Barcelona, bu sezonun başında renklerine bağladığı Robert Lewandowski'nin üç gol atarak hat-trick yaptığı karşılaşmada Çekya'nın Viktoria Plzen ekibini 5-1 gibi net bir skorla geçti. Barça'nın diğer gollerini ise Ferran Torres ve Franck Kessie attı.

Lewandowski, Şampiyonlar Ligi'nde üç ayrı takımda 'hat-trick' yapmayı başaran ilk oyuncu oldu. 34 yaşındaki futbolcu daha evvel Bayern Münih ve Borussia Dortmund formalarıyla da aynı başarıya ulaşmıştı.

Toplu sonuçlar

Alınan toplu sonuçlar ise şöyle:

A Grubu

Ajax (Hollanda) : 4 - 0 : Rangers (İskoçya)

Napoli (İtalya) : 4 - 1 : Liverpool (İngiltere)

B Grubu

Atletico Madrid (İspanya) : 2 - 1 : Porto (Portekiz)

Club Brugge (Belçika) : 1 - 0 : Bayer Leverkusen (Almanya)

C Grubu

Barcelona (İspanya) : 5 - 1 : Viktoria Plzen (Çekya)

Inter (İtalya) : 0 - 2 : Bayern Münih (Almanya)

D Grubu

Eintracht Frankfurt (Almanya) : 0 - 3 : Sporting Lizbon

Tottenham (İngiltere) : 2 - 0 : Olimpik Marsilya (Fransa)

Yorumlar (0)