Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Villarreal, Bayern Münih'i turnuva dışı bırakarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 4 takımdan biri oldu. Real Madrid ise son şampiyon Chelsea'yi uzatma dakikalarında eleyerek yarı finale adını yazdırdı.

SPOR 13.04.2022, 00:53
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli turnuvasında çeyrek final rövanş karşılaşmasında Alman devi Bayern Münih, deplasmanda 1-0 mağlup olduğu İspanyol ekibi Villarreal'i konuk etti.

Bayern Münih, Polonyalı yıldız futbolcu Lewandowski'nin 52'inci dakikada attığı golle öne geçti. Ancak Villarreal, Chukwueze'nin 88'inci dakikada kaydettiği golle turnuvada 6 şampiyonluk elde eden Bayern Münih'i elemeyi başardı.

İspanya ekibi, tarihinin 'Devler Ligi'ndeki en iyi derecesi olarak öne çıkan yarı finale, 2006 yılından sonra bir defa daha yükselmiş oldu. 

Benzema yine attı

İlk maçı 3-1'lik skorla kazanan İspanya devi Real Madrid, İngiltere ekibi Chelsea'yi misafir etti.

Son şampiyon Chelsea, 15'inci dakikada Mount'un ve 51'inci dakikada Rüdiger'in kaydettiği gollerle 2-0 öne geçti.

62'inci dakikada Alonso'nun kaydettiği gol, VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Werner'in 75'inci dakikada attığı golle fark açıldı: 0-3

Ancak 78'inci dakikada oyuna dahil olan Real Madridli futbolcu Rodrygo, iki dakika sonra skoru 3-1'e getirdi ve maçın uzamasını sağladı.

Taraftarının desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip, Benzema'nın 96'ıncı dakikada kaydettiği golle skoru 3-2'ye getirdi.

Real Madrid, evinde 3-2 yenilse de ilk maçın avantajıyla tur atlayan takım oldu.

Elde ettiği 13 kupayla 'Devler Ligi'nin en başarılı ekibi olan Real Madrid, son 4'e kaldı.

Yorumlar (0)