Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki grup müsabakalarının 5'inci haftasına devam edildi.

SPOR 24.11.2021, 01:37
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Avrupa futbolunun kulüp seviyesindeki en önde gelen organizasyonunda, daha evvel son 16 turuna adını yazdırmayı garantileyen Almanya ekibi Bayern Münih, deplasmanda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in misafiri oldu.

Halil Umut Meler'in düdük çaldığı maçı konuk ekip, 14'üncü dakikada Lewandowski ve 42'inci dakikada Coman'ın kaydettiği gollerle 2-1 kazandı. Ev sahibi ekibin tek golü 70'inci dakikada Harmash'tan geldi.

Lewandowski, ligde forma şansı bulduğu son 9 karşılaşmada da gol atma başarısı gösterdi.

Ronaldo yine attı

Aynı anda başlayan bir diğer mücadelede ise İngiltere ekibi Manchester United, deplasmanda İspanya ekibi Villarreal'i 2-0 mağlup ederek son 16 turuna adını yazdırdı.

Konuk ekibin gollerini 78'inci dakikada Ronaldo ve 90'ıncı dakikada Sancho kaydetti.

Chelsea dağıttı

Ligin şampiyon Chelsea, evinde misafir ettiği Juventus'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek son 16'ya kaldı. Ev sahibi ekibin gollerini Chalobah, James, Hudson-Odoi ve Timo Werner kaydetti.

Lille tek golle geçti

Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta, İspanya ekibi Sevilla ile Almanya ekibi Wolfsburg kozlarını paylaştı. Ev sahibi ekip, Moreno ve Vicente'nin golleriyle Wolfsburg'u 2-0 yendi.

Lille, evinde konuk ettiği Salzburg'u David'in golüyle 1-0 mağlup etti. Milli oyuncular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in ilk 11'de görev aldığı Lille'de, Yusuf Yazıcı 84'üncü dakikada oyuna dahil oldu.

Yusuf Demir, Barcelona tarihine geçti

Barcelona, evinde Portekiz temsilcisi Benfica ile berabere kaldı. Katalan ekibinin kadrosunda bulunan Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir, Barça formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde ilk 11'de oynayan Messi'nin ardından en genç ikinci yabancı futbolcu oldu.

Gecenin sonuçları

Toplu sonuçlar ise şu şekilde:

Dinamo Kiev: 1 - 2 :Bayern Münih
Villarreal: 0 - 2 :Manchester United
Barcelona: 0 - 0 :Benfica 
Sevilla: 2 - 0 :Wolfsburg
Lille: 1 - 0 :Salzburg
Chelsea: 4 - 0 :Juventus
Young Boys: 3 - 3 :Atalanta
Malmö: 1 - 1 :Zenit





Yorumlar (0)