Şampiyonlar Ligi maçına Covid-19 soruşturması!

Liverpool ile Atletico Madrid maçı, İngiltere'deki halk sağlığı yetkilileri tarafından koronavirüs artışına neden olup olmadığıyla ilgili araştırılacak.

SPOR 24.04.2020, 16:59 24.04.2020, 17:03
Şampiyonlar Ligi maçına Covid-19 soruşturması!

Şampiyonlar Ligi son 16 maçında Liverpool'un Anfield Road'da Atletico Madrid'i konuk ettiği mücadele, İngiltere'deki halk sağlığı yetkilileri tarafından şehirde koronavirüsü artırıp artırmadığı konusunda soruşturmaya tabi tutulacak.

Liverpool Belediye Başkanı Joe Anderson, şehirde yayılan maç sonrası virüs vakaları arttı haberlerini araştırmak için bir ekip kurdu.

Mücadeleyi 3 bin Atletico Madrid taraftarı olmak üzere, 52 bin kişi izlerken, Başkan Anderson, “Halk sağlığı müdürü Matthew Ashton ve ekibinden, bu maç ve şehirdeki koronavirüsü ile ilgili durum arasında olası bir bağlantı hakkında tam bir araştırma yapmalarını istedim” ifadelerini kullandı.

İngiliz basınından The Guardian'a konuşan Matthew Ashton, “Asla kesin olarak bilemeyeceğiz ama Atletico Madrid maçı Liverpool’daki vaka yükselişini etkileyen etkinliklerden biri olabilir. Bunu araştırarak gelecekte organizasyonlarda aynı hataların yapılmasını engelleyebiliriz” şeklinde konuştu.


 

Yorumlar (0)