Şampiyonlar Ligi finalleri ABD’de mi oynanacak? Sürpriz gelişme…

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi finallerinin kısa süre içerisinde Avrupa kıtasını terk ederek Amerika Birleşik Devletleri’nde oynanabileceğini iddia etti. 

SPOR 18.09.2022, 16:24 20.09.2022, 09:19
Şampiyonlar Ligi finalleri ABD’de mi oynanacak? Sürpriz gelişme…

İspanyol AS gazetesi, çok konuşulacak bir iddiayı okuyucuları ile paylaştı. Ünlü gazete, Şampiyonlar Ligi finallerinin ABD’de oynanmasının gündemde olduğunu duyurdu. Şampiyonlar Ligi’nin ticari bağlantılarını güçlendirmek isteyen UEFA’nın da bu öneriye sıcak baktığı iddia edildi. Şampiyonlar Ligi finallerinin ABD’de oynanması fikri, uzun süredir futbol dünyasında tartışılan bir konu olsa da şu ana kadar hayata geçirilmemişti. 

Bu sene Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanacak

Öte yandan Avrupa Kulüpler Birliği’nin de bu düşünceye olumlu yaklaştığı öne sürüldü. Hem turnuvanın hem de kulüplerin gelirlerini artırmayı hedefleyen Avrupa Kulüpler Birliği, Şampiyonlar Ligi finallerinin ABD’de oynanması ile ciddi bir gelir artışı yaşanacağını düşünüyor. AS gazetesi tarafından öne sürülen bu iddia uzun yıllardır konuşulsa da, bu konuda henüz belirlenmiş bir tarih bulunmuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali, bu sene İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 2004-2005 sezonunda Liverpool ile Milan arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapmıştı. Yıllardır hafızalardan silinmeyen maçta 3-0 geriden gelen Liverpool, rakibini penaltılarla mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu. 

Yorumlar (0)