Şampiyonlar Ligi Finali Rusya’dan alınıyor

Ukrayna’da artan gerilim sonrasında ülke ve kurumlar Rusya’ya yaptırım uygulamaya başlıyor. Son olarak UEFA’nın Şampiyonlar Ligi finalini Rusya’dan almak için çalışmalara başladığı açıklandı.

SPOR 24.02.2022, 16:53 26.02.2022, 09:27
Şampiyonlar Ligi Finali Rusya’dan alınıyor

Rusya’nın bu sabah Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri müdahale kararı sonrasında birçok ülkeden kınama mesajları gelmişti. Spor camiasında da konuya ilişkin bir gelişme yaşandı. Normal şartlar altında Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılan 2022 Şampiyonlar Ligi finali için UEFA yeni bir karar aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin başka bir yerde yapılması için çalışma başlattı.

Yarın yapılacak bir toplantıda değiştirilebilir

İsmini paylaşmak istemeyen bir yetkili UEFA’nın yarın gerçekleştireceği bir toplantıda 28 Mayıs’ta Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilmesi karar alınan final maçını başka bir yere alınması için karar alınacağını açıkladı. Rusya’nın bugün sabah saatlerinde Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri müdahale tüm dünyada yankı bulurken taraftar grupları ve İngiliz hükümeti de finalin Rus enerji devi Gazprom tarafından yapılan bir stadyumdan alınması gerektiğine ilişkin talepte bulundu. Finalin yeni adresi olarak ünlü Wembley Stadyumu gösterilse de seçenekler arasında Tottenham Hotspur Stadyumu ve West Ham United’ın maçlarını oynadığı Londra Stadyumu yer alıyor

Yorumlar (0)