Şampiyon Ankaragücü, mabedine dönüyor! Fuat Oktay müjdeyi verdi

Ankaragücü, dün öğleden sonra ligdeki son maçına çıkarak sezonu tamamladı. Ligi şampiyon olarak tamamlayan takım, saat 19.10’da Ulus’ta şampiyonluk kutlamalarına başladı. Kutlamalara katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sporseverlere stat müjdesi verdi. Oktay, Türkiye’nin en güzel ve modern statlarından birinin Ankara’da olacağını ifade etti. 

SPOR 22.05.2022, 10:00 22.05.2022, 12:27
Şampiyon Ankaragücü, mabedine dönüyor! Fuat Oktay müjdeyi verdi

MKE Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’i lider tamamlayarak Süper Lig’e yükseldi. Dün oynanan maçın ardından 19 Mayıs Stadı alanına gelen taraftarlar 19.10’da kutlamaları başlatırken oyuncular ve takımın yönetim heyeti de kutlamalarda yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik de kutlamalara katıldı. Kutlamada konuşma yapan Oktay, Başkentlilere stat müjdesini verdi: “Bu akşam Ankara’ya güzel bir haber vermek için; dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu için buradayız. Milli mücadele sembolü Başkentimizde Süper Lig’e yeniden merhaba demenin heyecanını yaşıyoruz. Takımımızdan gelen bu müjdeye karşılık biz de stat müjdesiyle geldik.”



“Türkiye’nin en modern statlarından biri Ankara’da olacak”

“Geleceğe hep birlikte yürüyoruz. Takımımızın tarihi 112 senelik geçmişe dayanıyor. Her zaman olduğu gibi bugün de beraberiz. Cumhurbaşkanımız bu akşam sizlere müjde iletmemi istedi. Türkiye’nin en güzel ve modern statlarından biri, Ankara’da yükselecek. Süper Lig maçlarını gelecek sezonlarda inşallah hep birlikte o statta izleyeceğiz. İyi ki varsınız ve buradasınız. Hepinizi tebrik ederim, başarılar dilerim.”



“19 Mayıs Stadı Ankaragücü’nün mabedidir”

Şampiyonluk kutlamalarının 19 Mayıs Stadı arazisinde yapılması hakkında daha önceden duyuru yayınlayan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da kutlama gecesinde açıklamalarda bulundu: “Bu stat, bu arazi, burası Ankaragücü’nün mabedidir. Burada ciddi emek sarf eden, geçmişte burada top koşturan arkadaşlarımız şu anda protokoldeler. Herkesin anıları burada tazelendi. Bugün bu atmosferde bize destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Kutlamaları burada yapmamızın önemli nedeni vardı. Camiamız, Ankaragücü’nün mabedinde yeni bir stat inşa edilmesini büyük bir hasretle bekliyor. Hasretimizi anlatmak için de kutlamalarımız burada yapılıyor. Ankaragücü’ne kim katkı sağlarsa sağlasın ona teşekkür edeceğiz.”

Yorumlar (0)