Samet Aybaba: “Türk futbolu, içeridekilerin ve yabancıların savaş alanı” 

Teknik Direktör Samet Aybaba, düzenlenen kariyer günlerinde Türk futbolu hakkında daha önce kimsenin dile getirmediklerini ifade etti: “Türk futbolunu yabancılar yönetiyor. Türk futbolu artık içeridekilerin ve dıştan gelenlerin savaş alanı.” 

SPOR 25.11.2021, 09:23 26.11.2021, 09:18
Samet Aybaba: “Türk futbolu, içeridekilerin ve yabancıların savaş alanı” 

Beşiktaş’ın 11 senelik futbolcusu olan ve 30 senedir de çeşitli spor kulüplerinde antrenörlük yapan Samet Aybaba, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen kariyer günlerine katıldı. Burada sporcu, antrenör ve öğrencilerle bir araya gelen Aybaba, Türk futbolu hakkında şaşırtıcı ifadeler kullandı.  

“Her birimi, hak eden kişi yönetsin” 

Aybaba: “Adana’da doğdum, İskenderun’da futbola başladım. Beşiktaş’a transfer oldum. 11 sene orada oynadıktan sonra teknik direktörlüğe başladım. 30 senedir teknik direktörlük yapıyorum. Pek çok takımda çalıştım bir tek Denizli’de bulunmadım. Süleyman Seba, hayatımdaki en önemli insandır. Beşiktaş’ta başladığım anda burnum kırıldı. Anadolu’dan gelmişim, yaşım genç. Soyunma odasına geldik ve kadrolar açıklandı. Kadroda yoktum. Çantamı aldım, gidiyorum. O anda arkamdan biri seslendi. Süleyman Ağabeydi. O dönemde kendisi kaptandı. Nereye gittiğimi sordu. Adana’ya dönüyorum, dedim. Beni elimden tuttu soyunma odasına soktu. Orada 11 sene kaldım.” 



“Türk futbolunu geliştirmek istiyoruz ama yabancılar bunu düşünmüyor” 

Aybaba: “Biz, Türk futbolunda her şeyin profesyonel şekilde ilerlemesini istiyorum. Her birimi hak eden insan yönetmeli. Hak eden, iyi ekipler oluşturulmalı. Bu iyi ekip ile Türk futbolunu geliştirmek istiyoruz ama içimizdeki yabancılar aynı şeyi düşünmüyorlar. Futbolda yeni branşlar çıkardılar. Artık 14 yabancı oyuncu var. Bunlar, takımlarda etkili isimler ve yüksek miktarlar alıyorlar. Kulüp de bunları yönetmeye çalışıyor. Oyuncuyu, hocayı ve hatta bizim yerli oyuncularımızı da beğenmiyorlar. Yerli oyuncularımız ve hocalarımız hakkında her mecrada rahatça yorum yapıyorlar. Bu durum artık rahatsız edici bir konumda. Türk futbolunun kurtuluş reçetesini 1,5 sene önce yazdım. TFF’ye gittiğimde başkan bizi kapıda karşıladı. Projeyi anlattım. Bana, bu düşüncelerim konusunda mutlu olduğunu söyledi.” 

“Vatan millet sevgisine önem verirdik” 

Aybaba: “Kendisi, yöneticiliğe başladığından bu yana ilk kez yazılı bir öneride bulunulduğunu ve bu sebeple mutlu olduğunu belirtti ama beni bir daha aramadı. O kadar mutluydu ki bir daha görüşmedik. Zamanında takımlarımızı biz yönetiyorduk. Bizim neyimiz vardı? Bizim zamanımızda oyuncular, biz, vatan millet sevgisine önem verirdik. Bu değerlere önem vermeyen kişilerin kalbinin atmadığını söylerdik. Takımımıza bağlıydı. Para vermemeleri sorun olmazdı, yine de o takım bizim takımımızdı. Ne zaman ki Türk futbolunun iskeletini Türk futbolcunun üzerinden kurarız, işte o zaman başarılı oluruz.” 

Yorumlar (0)