Samatta, resmen Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe, Tanzanyalı futbolcu Mbwana Samatta'yı resmen kadrosuna kattı.  

SPOR 25.09.2020, 10:45
Samatta, resmen Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe, uzun süredir forvet arayışına devam ediyordu. Vedat Muriç ile yolları ayıran sarı-lacivertliler, etkili bir ismin transfer edilebilmesi için görüşmeler yürütüyordu.

Sonunda aradığını bulan Fenerbahçe, Aston Villa forması giyen Mbwana Samatta'yı resmen kadrosuna dâhil etti. 

Sarı-lacivertliler tarafından yapılan açıklamada, İngiliz ekibi Aston Villa'da top koşturan Tanzanyalı futbolcunun 4 seneliğine kadroya dâhil olduğu bildirildi.

Söz konusu açıklamada, 27 yaşındaki oyuncunun 2020-2021 sezonunda kiralık olarak top koşturacağı, bonservisinin ise sezonun bitiminde alınacağı kaydedildi. 

Açıklamada, Mbwana Samatta'ya Fenerbahçe formasıyla başarı dilekleri iletildi. 

Fenerbahçe'nin KAP'a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) gönderdiği açıklamada, golcü futbolcunun 31 Mayıs 2021'e kadar kiralık olarak forma giymesine ve sözleşmenin bitiminde transfer edilmesine ilişkin anlaşma sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, transfer bedeli olarak Aston Villa'ya 6 milyon Euro verileceği ifade edildi. Ayrıca, sportif neticeler doğrultusunda İngiliz ekibine azami 750 bin Euro bonus verileceği kaydedildi.

FIFA (Uluslararası Birlik Futbolu Federasyonu) talimatlarına göre; dayanışma katkı bedellerinin de Fenerbahçe ile Aston Villa arasında eşit şekilde paylaşılacağı aktarıldı. 

Mbwana Samatta, Aston Villa forması ile 2019-2020 sezonunda 44 mücadeleye çıktı. Tanzanyalı futbolcu, söz konusu mücadelelerde 12 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. 

Yorumlar (0)