Samassa'nın doktorundan açıklama geldi

Medicana Sivas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Hatice Balaban, Sivasspor kalecisi Mamadou Samassa'nın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu bildirdi. Samassa, tedavisinin ardından taburcu edildi.

SPOR 18.08.2019, 08:33 18.08.2019, 11:42
Samassa'nın doktorundan açıklama geldi

Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Demir Grup Sivasspor'da rakip oyuncu Tyler Boyd ile çarpışıp baygınlık geçiren ve ambulansla hastaneye kaldırılan kaleci Mamadou Samassa, tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Medicana Sivas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Hatice Balaban, nöroloji servisinde tedavi altında tutulan Samassa'yı sabah muayene etti.

Balaban, Samassa'nın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, taburcu edilmesine karar verdi.

Medicana Sivas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Hatice Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mamadou Samassa'nın sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Balaban, kaleci Samassa'nın hastaneye geldiğinde hem nörolojik durum hem de hayati fonksiyonlar bakımından normal olduğunu bildirmişti. 

"Sıkı denetim altında bulunması önemli"

Dr. Hatice Balaban, Mamadou Samassa için gerekli bütün görüntüleme yöntemlerini uyguladıklarını ifade ederek, şunları söylemişti:

"Beyin tomografisinde, göğüs ve karın değerlendirmelerinde hiçbir patoloji saptanmadı. Şu anda da durumu gayet iyi, bütün vital bulguları, nörolojik durumu stabil ama hastamızı yine 24 saat gözlem altında tutacağız. Bir problem çıkacağını düşünmüyoruz fakat sıkı denetim altında bulunması onun sağlığı açısından önemli. Önerilen de budur. Umarım yarın sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz."

Diğer bir yandan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve bazı kulüp yöneticileri, Samassa'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Ne olmuştu?

Demir Grup Sivasspor ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig ilk hafta mücadelesinde, ilk yarının uzatma dakikalarında ceza sahasına gelen bir topa yükselen Tyler Boyd ve Mamadou Samassa havada çarpışmışlardı.

Sağlık ekipleri, sahaya girerek iki futbolcuya da müdahalede bulunmuştu. Boyd’un tedavisi saha içinde yapılırken, Samassa saha kenarına getirilmişti.

Samassa, sağlık ekiplerine kendisini iyi hissetmediğini belirterek bir anda baygınlık geçirmiş ve yere düşmüştü.

Yorumlar (0)