Samantha Kinghorn Dünya Şampiyonası'na hazır!

Samantha Kinghorn, Dubai Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda Büyük Britanya adına yarışacak.

SPOR 22.09.2019, 12:00 22.09.2019, 18:36
Samantha Kinghorn Dünya Şampiyonası'na hazır!

Tekerlekli sandalyeli sprinter Samantha Kinghorn, Dubai'de düzenlenecek olan Dünya Para Atletizm Şampiyonası için 43 kişilik Büyük Britanya kadrosunda yer alıyor.

23 yaşındaki atlet, iki yıl önce Londra'da 100, 200 ve 400 metrede bronz madalyanın sahibi olurken, bu yıl 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyonada daha fazla madalya arayacak. Ayrıca Doha'da 2015 yılında 200 metrede bronz madalyanın sahibi oldu.

Ayrıca T53 100 metre ve Universal 4x100 metre kategorisinde yarışacak olan Kinghorn, yaz aylarında yaşamış olduğu sakatlıkla mücalesinin ardından madalya konusunda bir an umutsuzluğa kapıldı.

Ancak antrenman pistinde devam ettiği çalışmalar ile birkaç hafta sonrasında iyi hisler içerisine girip,  "Bu yıl benim için zor geçti ama bu şampiyonluk için o GB yeleğini çekmekten mutluyum" şeklinde kendisini ifade edip tekrar madalya konusunda umutları yeşerdi.

Kinghorn, "Bu benim kariyerimdeki üçüncü dünya şampiyonası olacak ve bu inanılmaz bir durum. En iyi sonucu almak için kendimi zorlayacağım." şeklinde açıklamada bulundu. 

Kendilerini göstermelerini bekliyorum

GP Para Atletizm baş antrenörü Paula Dunn şunları söyledi: "Etkinlik, Tokyo'nun önündeki bir küresel şampiyonada dünyadaki en iyi dereceyi yapmak için son fırsatın yanı sıra aynı zamanda döngüde de önemli bir rekabet. Bu takımın iki ay içinde nasıl bir performans sergilediğini görmek beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. İki yıl önce Londra'daki etkinlikte tüm baskılara rağmen şimdiye kadarki en iyi dünya şampiyonluğumuzu gördük. Şikayetçi değiliz. Para atletizm gelişmeye devam ediyor ve o zamandan beri tüm ülkelerden gelen atletler gelişme gösteriyor.  Ekibimizin uluslararası sahnede yeteneklerini artırıp, kendilerini göstermelerini bekliyorum." 
 

Yorumlar (0)