"Sahada atılan yanlış pastan ben sorumluyum"

Trabzonspor'da 45. Divan Genel Kurulu yapıldı. Kurulda konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Borcumuzu 840 milyon TL’ye düşürdük. Yaşanacak herhangi bir başarısızlıkta sorumlu benim" dedi.

SPOR 18.10.2019, 18:26
"Sahada atılan yanlış pastan ben sorumluyum"

Bordo mavililerin 45. Divan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Haziran ayında 1 milyar 185 milyon TL olan borcumuzu 840 milyon TL’ye düşürdük! Bu türbülanstan da geçmişte olduğu gibi bir devrimi gerçekleştirerek çıkacağız!" diye konuştu.

"Sahada atılan yanlış pastan başkan sorumludur"

Yaşanacak herhangi bir başarısızlıkta kendisinin sorumlu olacağını belirten Ağaoğlu, "Bu yaptığımız bir idari başarıdır. Finanstan sorumlu yöneticimiz Ertuğrul Doğan’a, Asbaşkanımız Mehmet Yiğit Alp’e, Genel Müdürümüz Sinan Zengin’e Mali İşler Direktörümüz Direktörümüz Coşkun Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bu hiçbir kişinin tek başına altından kalkabileceği bir yük değildir. Başarının sahipleneni çok olur, başarısızlığın bir tek sorumlusu vardır o da kulüp başkanıdır. Çünkü verilen her kararın altında o kulüp başkanının imzası vardır. Sahada atılan yanlış pasın, teknik direktörün verdiği hatalı taktiğin, yöneticilerin yaptığı hatanın, idari personelin her türlü hatasından başkan sorumludur. İşte o zaman sorumlu benim." dedi.

"Hiçbir zaman zirve yarışından kopamayız"

"Malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz sezonu 63 puanla Süper Lig’i 4. sırada bitirdik." diyen Ağaoğlu, "Geldiğimiz zaman ifade ettiğimiz gibi ekonomik şartlar ne olursa olsun Trabzonspor futbol takımı hiçbir zaman zirve yarışından kopmaz. Bugün o yarışa devam ediyoruz. UEFA Ön Eleme maçlarının zorluk derecesi, üç günde bir oynadığımız maçlar ve oluşan sakatlıklar sonucunda ortaya çıkam sorunlardan bir an önce sıyrılıp Trabzonspor’a yakışan mücadeleyi vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu şunları söyledi:

"Uzun bir aradan sonra ilk defa UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ediyoruz. Sadece sahada değil masada da büyük bir mücadele veriyoruz. UEFA ile 2016 – 2017 yıllarında yapılan Finansal Fair Play (FFP) anlaşması 1’e 10 oranında ihlal edildiği için ceza almıştık. 2018 yılındaki açık 55 milyon Euro olduğu için sorgusuz sualsiz men cezası istemiyle Disiplin Kurulu’na gönderildik. Bizim 2018 ve 2019 yıllarında uyguladığımız idari ve sportif programı 31 Ocak tarihinde UEFA FFP Komitesine detaylı olarak anlattık. Süreç içerisinde borcu aşağı çektiğimizi, futbolcu yıllık giderimizi 36 milyon Euro’dan 16 milyon Euro düzeyine indirdiğimizi ifade ettik. Profesyonel kadroda yer alan 17 futbolcumuzun çoğunun altyapıdan geldiğini söyledik, idari disiplini bütün detaylarıyla anlattık. Her ne kadar 55 Milyon Euro gibi bir zararla karşılarına çıksak bile bizim idari, ekonomik ve sportif programı devam ettirmemiz halinde Avrupa Kupalarına katılmamızda bir sorun olmayacağını belirttiler. Ancak %50 gelirlerimize el koyulması şartıyla."

"6 ay öncesinden frene basmıştık"

"Trabzonspor futbol tarihinde bir devrimi gerçekleştirerek şampiyonluklar yaşadı. Bu türbülanstan da bir devrimi gerçekleştirerek çıkacak kulüp biz olacağız demiştim. Bugün o noktadayız. Trabzonspor’a ayrıcalık tanındı diyenler var. Alakası yok! Bize frene basın dendiği zaman biz zaten 6 ay öncesinden frene basmıştık. Burada bir diğer husus, yeni lisans talimatı. O konuda da biz çok ısrarcı olduk. 31 Haziran tarihine kadar imzalanıp UEFA’ya bildirmesi gerekiyordu. TFF’nin de böyle bir taahhüdü vardı. Bu mali kriterlere uyulmaması halinde, transfer yasağı – puan silme ve çok aşırı bir şekilde ihlal edildiğinde küme düşmeye kadar giden yaptırımlar söz konusu."

Yorumlar (0)