Sağlık çalışanları sokağa çıktı! Şartlar iyileşmezse süresiz greve gidecekler

İspanya'da sağlık çalışanları koşullarının iyileştirilmesi talebinin hükümet tarafından dikkate alınmaması nedeniyle sokağa çıkarak yeniden protesto yaptı. Çalışanlar eğer şartları iyileştirilmezse süresiz greve gideceklerini ifade etti.

SPOR 13.07.2020, 20:47
Sağlık çalışanları sokağa çıktı! Şartlar iyileşmezse süresiz greve gidecekler

İspanya Madrid'de Halk Sağlığı Departmanı önünde protesto için toplanan binlerce sağlık çalışanı çalışma koşulları ve maaşlarının iyileştirilmesini istedi.

Eğer şartlar iyileştirilmezse greve gidecekler

Sağlıkçılar hükümetten toplu sözleşme talebinde bulundu. Sağlık çalışanları eğer kendilerine teklif sunulmazsa süresiz olarak grev kararı alacaklarını söyledi.

Bu durumun devam etmesi halinde sağlık çalışanları taleplerinin karşılanması için hükümete yapacakları son uyarıyı 20 Temmuz'da saat 10.00'daki yürüyüşle vereceklerini duyurdular.

"Halk alkışlıyor ama idareciler bizi görmüyor"

Madrid'de Doktorlar ve Tıp Mezunları Derneği Başkanı Sheila Justo 22 Mayıs tarihinden beri anlaşma için yanıt almaya çabaladıklarını fakat yetkili makamlardan bir türlü yanıt alamadıklarını kaydetti. 

Justo, halkın sağlık çalışanlarını gururla alkışladığını ama idarecilerin kendilerinin taleplerine dikkate almadıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)