Rusya’dan alınan Şampiyonlar Ligi finalinin yeni adresi belli oldu

Ukrayna’da yaşanan gerilimin ardından Şampiyonlar Ligi finalini Rusya’dan almaya karar veren UEFA yeni adresin neresi olduğunu açıkladı.

SPOR 25.02.2022, 14:04 27.02.2022, 10:04
Rusya’dan alınan Şampiyonlar Ligi finalinin yeni adresi belli oldu

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon düzenlemesinin ardından pek çok ülke ve kurumdan işgale yönelik tepkiler gelmişti. Dün basında yer alan bir habere göre de 28 Mayıs tarihinde Rusya’nın Saint Petersburg kentinde oynanması kararlaştırılan Şampiyonlar Ligi finalinin başka bir yere alınması gündeme gelmişti. Seçenekler arasında ilk başta Wembley Stadyumu ve Tottenham Hotspur Stadyumu ve West Ham United’ın maçlarını oynadığı Londra Stadyumu gösterilse de yeni adres çok daha farklı bir yer olarak seçildi.



Yeni adres Fransa’da

UEFA İcra Komitesi Rusya’nın başlattığı hareket sonrasında olağanüstü bir şekilde toplandı. Avrupa’daki güvenlik krizi sonrasında bir araya gelen komite normal şartlarda Rusya’nın Siant Petersburg kentinde oynanması kararlaştırılan Şampiyonlar Ligi finalinin yerini değiştirerek Paris’te yer alan Stade de France’de oynanmasına karar verdi. Final karşılaşmasının gün ve saatine ilişkin ise bir değişiklik yapılmadı. Karşılaşma daha önce de planlandığı gibi 28 Mayıs Cumartesi akşamında oynanacak.

Rus ve Ukrayna takımları tarafsız sahalarda oynayacak

UEFA bu kararın yanı sıra gerilim iyice arttığı Ukrayna ve Rusya kulüplerine yönelik de yeni bir karar aldı. Bu karar göre bu iki ülkeye ait kulüp ve milli takımları bir sonraki karara kadar iç saha maçlarını tarafsız bir bölgede yer alacak sahada oynayacak. Komite öte yandan kararlarda yeni güncellemeler olabileceği için beklemede kalmaya karar verildiğini de açıkladı.

Yorumlar (0)