Rus sporcu, tankların üzerindeki “Z” harfi ile podyuma çıktı

Doha’da Artistik Jimnastik Dünya Kupası’nın ödül töreninde podyuma çıkan Rus sporcunun kıyafetindeki “Z” harfi dikkat çekerken Ukraynalı sporcu, Rus sporcunun yanında podyuma çıkmayı reddetti. Uluslararası Jimnastik Federasyonu, Rus sporcuya disiplin davası açılacağını duyurdu.

SPOR 07.03.2022, 08:31 08.03.2022, 09:26
Rus sporcu, tankların üzerindeki “Z” harfi ile podyuma çıktı

Rus ordusu Ukrayna’daki ilerleyişini hızla devam ettirirken ordunun tankları üzerindeki “Z” harfi dikkat çekmiş, hangi anlama geldiği tartışılmaya başlanmıştı. Daha sonrasında ise “Z” harfinin “zafer” kelimesini çağrıştırdığı belirtilmişti. Doha’da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Kupası’na katılan Rus sporcu Ivan Kulyak, ülkesinin askerlerinin taşıdığı harfi formasına yansıtmak istedi. “Z” yazılı mayosuyla ödülünü almak için podyuma çıkan sporcu, izleyenlere büyük bir şok yaşattı.

Rus sporcu, tepkilerin odağında

Ülkesinin askerleri masum Ukrayna halkına adeta katliam düzenlerken 20 yaşındaki sporcu Kulyak’ın podyuma bu harf ile çıkması tepkilere sebep oldu. Uluslararası Jimnastik Federasyonu, Kulyak’a disiplin davası açılacağını duyurdu. 



Ukraynalı sporcu podyuma çıkmadı

Aynı yarışmada kendi kategorisinde 3’üncü olan 15 yaşındaki Ukraynalı sporcu Daniela Batrona ise podyuma çıkmadı. Ruslarla aynı podyumda olmak istemediğini belirten Batrona, tek başına başka bir podyuma alındı ve madalyası burada verildi. 

Rus sporcuların yasakları devam ediyor

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sebebiyle Rus sporcular artık ülkelerini “bağımsız” olarak temsil ediyorlar. Bu yarışmaya katılan Rus sporculardan Mariya Minaeva ikinci olurken Viktorya Listunova ise birinci oldu. 

Yorumlar (0)