Ronaldolu Portekiz'in hedefi son 16 turu, rakip Uruguay

Katar'da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası'nda bugün 4 maç oynanacak. Ronaldolu Portekiz, Güney Amerika temsilcisi Uruguay'ı yenerek adını son 16 turuna yazdırmak istiyor. Turnuvanın favorilerinden Brezilya'nın rakibi ise İsviçre olacak. İşte günün programı...

SPOR 28.11.2021, 10:28 29.11.2022, 00:48 Hakan Öksüz
Ronaldolu Portekiz'in hedefi son 16 turu, rakip Uruguay

Dünya Kupası heyecanı, grup maçlarıyla devam ediyor. Turnuvada H ve G gruplarında bugün 4 maç oynanacak. H Grubu ilk maçında Gana'yı 3-2'lik skorla geçen Portekiz, bugün saat 22.00'de Uruguay ile kozlarını paylaşacak. Saat 22.00'de başlayacak karşılaşma, turnuvadaki en büyük stadyum olan Lusail Stadı'nda yapılacak.

İranlı hakem Alireza Faghani'nin düdük çalacağı Portekiz-Uruguay maçı, H Grubu'nun görünümünü netleştirecek. Gruptaki ilk maçında Güney Kore ile 0-0 berabere kalan Uruguay, Portekiz'i yenerek turnuvadaki ilk 3 puanını almak istiyor. 

Kadrosunda Cristiano Ronaldo gibi bir yıldızı barındıran Portekiz, kazanması halinde son 16 turuna yükselmeyi garantileyecek. İki takım daha önce 2018 Dünya Kupası'nda karşılaşmış, maçı 2-1 kazanan Uruguay adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Brezilya tur için sahada

Dünya Kupası'nın favorilerinden olan Güney Amerika temsilcisi Brezilya ise saat 19.00'da İsviçre karşısına çıkacak. G Grubu'ndaki ilk maçında Sırbistan'ı Richarlison'un golleriyle 2-0'lık skorla geçen Brezilya, İsviçre'yi de mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmak istiyor. Salvadorlu hakem Ivan Barton'un düdük çalacağı mücadele 974 Stadı'nda yapılacak.

Brezilya'da ilk maçta ayak bileğinden sakatlanan Neymar, bu maçta forma giyemeyecek. Murat Yakın'ın teknik direktörlüğünü yaptığı İsviçre, grubun ilk maçında Kamerun'u 1-0 yenmişti. Daha önce Dünya Kupası organizasyonlarında iki defa karşılaşan Brezilya ile İsviçre, bu maçlardan beraberlikle ayrılmıştı. Bugün oynanacak maçta kazanan taraf, üst turu garantilemiş olacak.

Güney Kore ile Gana, iddialarını sürdürmek istiyor

H ve G gruplarında bugün iki maç daha oynanacak. Güney Kore ile Gana, G Grubu maçında kozlarını paylaşacak. Saat 16.00'da başlayacak olan maç, Education Şehir Stadı'nda yapılacak. İngiliz hakem Anthony Taylor'un yöneteceği maçı kazanmak isteyen iki rakip, turnuvadaki iddialarını son maça taşımayı hedefliyor. Uruguay'ın 1 puanı bulunuyor. İlk maçta Portekiz'e yenilen Gana ise henüz puanla tanışamadı.

Kamerun ile Sırbistan'ın hedefi puanla tanışmak

Günün ilk karşılaşması, Kamerun ile Sırbistan arasında saat 13.00'te oynanacak. G Grubu'nda ilk maçlarından mağlubiyetle ayrılan iki takım, ikinci karşılaşmalarında galip gelerek iddialarını sürdürmek istiyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mohammed Abdulla'nın düdük çalacağı maç, Al Janoub Stadı'nda yapılacak. 

Yorumlar (0)