"Ronaldo varken Clasico'lar daha önemliydi"

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ile aralarındaki rekabete dair açıklamalarda bulundu.

SPOR 15.01.2020, 11:09
"Ronaldo varken Clasico'lar daha önemliydi"

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transfer olmasına rağmen onunla La Liga'da girdikleri rekabetin ölümsüz kalacağını dile getirdi.

Ronaldo, 2009-2018 yılları arasında Real Madrid forması giymiş ve iki yıldız futbolcu bu süreçte sergiledikleri bireysel performanslarıyla tüm dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi.

DAZN üzerinden yayınlanan La Liga programına konuşan Messi, Ronaldo ile aralarındaki yarışla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Onunla aramızda çok özel bir rekabet vardı. Uzun yıllar süren bu rekabet ölümsüz kalacak çünkü böyle bir yarışı belli seviyelerde bu kadar sürdürebilmek kolay değildir. Üstelik bu rekabeti dünyanın en iyi iki takımında, Barcelona ve Real Madrid'de oynarken yaşadık. Aramızdaki sportif rekabet çok keyifliydi bence insanlar da bundan keyif aldı."

Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den ayrılmasının ardından ezeli rakiplerine karşı oynadıkları derbi maçlara da değinen Messi, "Açıkçası Cristiano, Real Madrid'deyken onlarla oynadığımız maçlar her zaman daha özeldi. Real Madrid'e karşı oynadığımız her maç bir önem taşır, ama Cristano oradayken o maçlar daha özeldi." dedi.

Ronaldo'nun Real Madrid'de oynadığı dönem aralığında Lionel Messi, Barcelona forması altında çıktığı 476 resmî karşılaşmada 472 gol kaydederken, Portekizli yıldız ise 438 resmi maçta 450 kez ağları sarsmıştı.
 

Yorumlar (0)