Roma'da şampiyon Djokovic!

Roma Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde Yunan raket Stefanos Tsitsipas ile karşılaşan dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, rakibini 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

SPOR 15.05.2022, 22:45 16.05.2022, 16:31 Hakan Öksüz
Roma'da şampiyon Djokovic!

En köklü turnuvalardan biri olan Roma Açık Tenis Turnuvası'nın bu yıl 79'uncusu düzenlendi. Turnuvanın final maçında Sırp Novak Djokovic ile Yunan Stefanos Tsitsipas karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan maçta ilk sette rakibine büyük üstünlük kuran Djokovic, rakibinin bütün servislerini kırdı.

İlk seti 6-0 kazanan dünya 1 numarası Novak Djokovic, dünya 5 numarası olan Yunan rakibine karşı psikolojik üstünlüğü de sağladı.

İkinci set çekişmeli geçti

İkinci sete iyi başlayan Tsitsipas, setlerde 4-1'lik üstünlüğü yakaladı. Rakibinin servisini kıran ve kendi servislerini kazanan Djokovic, sette durumu 6-6'ya getirdi. Setin sonucunun belirlenmesi için tie-break'e geçildi.

Tie-break setinde 7-5 kazanan Djokovic, maçı 2-0 kazandı ve şampiyon oldu. Böylece Sırp raket, Roma Açık Tenis Turnuvası'nda 6'ncı kez şampiyon oldu.

Kariyerindeki 1000'inci galibiyet!

Turnuvanın son 4 yılında finale çıkan Djokovic, bu finallerden ikisini kazandı. Sırp raket, bu maçla birlikte kariyerindeki 1000'inci galibiyetine ulaşmış oldu.

"Bu saha beni her zaman ayağa kaldırıyor"

Kupa töreninde oldukça mutlu olduğu gözlenen Djokovic, "Burasının benim için özel bir öneme sahip olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ne zaman formdan düşsem bu turnuvayla yeniden ayağa kalkıyorum. Kentin enerjisinin tribünlere yansımasının da bunda etkisi var." dedi. 

Yorumlar (0)