Roger Federer Rio'da korta çıkacak mı?

Roger Federer, kaçırmış olduğu olimpiyat altın madalyasını 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazanmayı hedefliyor.

SPOR 19.09.2019, 11:53 19.09.2019, 11:54
Roger Federer Rio'da korta çıkacak mı?

38 yaşındaki tenisçi, Rio Olimpiyatları'nı dizinden yaşamış olduğu sakatlıktan dolayı kaçırırken  şimdiden gelecek yıl için planlarını yapıyor.

Erkeklerde Stan Wawrinka ile Olimpiyat altın madalyası kazanan İsviçre, Wimbledon için planları hazırken, şu anda Tokyo'da oynayıp, oynamayacağına dair planları henüz devam ediyor.

Federer, "Olimpiyat Oyunları'nda oynama olasılığı konusunda çok heyecanlıyım, ancak henüz tam olarak emin değilim. Planlarım olimpiyatlardan birkaç hafta önce yapılacak olan Wimbledon'a kadar devam ediyor. Bu yüzden önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Olimpiyat Oyunları'na dair karar vereceğim. Yıllar boyunca yaşadığım çok özel olaylar oldu. 2000 yılında ben ve eşimin Atina ve Pekin'de İsviçre Olimpiyat Heyeti için bayrak taşımamız benim için çok büyük bir hayaldi ve gerçek oldu. Bu yüzden yeniden bir parçası olmak benim için harika olur. Özellikle Rio'daki madalyayı yaşamış olduğum diz sakatlıklarından dolayı kaçırdıktan sonra vücudumun nasıl olduğunu görmek ve sonrasında her şey tamamsa ve gerçekten yapılması gereken şeylerin doğru olduğunu hissedersem oynayacağım. Aksi takidirde katılmayacağım ama itiraf ediyorum kesinlikle güzel bir meydan okuma olurdu."

Rager Federer, şu anda Novak Djokovic ve Rafael Nadal’ın arkasından dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

Genç yaşında birçok başarılar elde eden İsviçreli raket, 20 Grand Slam şampiyonluğu ile tenis tarihinde erkeklerde en çok maç kazanan tenisçi oldu.

26 Grand Slam finali

29 Grand Slam final karşılaşmasında yer alan ilk oyuncu ünvanına ve kortta çıkmış olduğu 321 karşılaşmayı kazanarak Grand Slam turnuvasındaki rekora sahiptir.

Tenis kariyerindeki başarılarından dolayı Laureus World Sportsman of the Year ödülünün üst üste dört kez kazananı oldu.

2013 ve 2010 yılları arasında ATP sıralamasında ilk iki sırada yerini almış ve 2012 yılına kadar ilk üç içerisinde yer almayı başardı.

19 yaşında ilk şampiyonluğunu yaşayan Federer, kariyerinde 102 şampiyonluğun sahibi oldu.


 

Yorumlar (0)