Roger Federer emekliliği hakkında konuştu!

38 yaşındaki Roger Federer, tenisin en üst seviyesinde yer alıyor. Majesteleri, "Vücudu beni durdurana kadar tenisi bırakmayacağım" diyor.

SPOR 20.11.2019, 13:19 12.01.2020, 16:59
Roger Federer emekliliği hakkında konuştu!

Roger Federer, 2017 yılındaki Avustralya Açık & Wimbledon dublesinden sonra son Grand Slam’ini 2018’in Ocak ayında, Avustralya Açık’ta kazandı. O günden sonra Grand Slam’lerde bir kez, 2019 Wimbledon’da finalde mücadele etti ve 21. Grand Slam şampiyonluğunu yaşayamadı. Ancak 2019 Avustralya Açık’tan bu zamana kadar ATP turnuvalarında altı şampiyonluk daha elde eden yıldız raket, toplam şampiyonluk sayısını 103 yaptı.

2019 sezonunu Rafael Nadal ve Novak Djokovic’in hemen gerisinde dünya üç numarası olarak bitiren İsviçreli yıldızın tenisi ne zaman bırakacağı uzun zamandır tenis severler tarafından merak ediliyordu. Federer ise tenisi bırakma tarihini  henüz belirlemedi. Kararı, vücudunun vereceğini söyledi.

Şu an bir gösteri karşılaşması için Güney Amerika’da bulunan Federer, bir muhabirin kendisine emekliliği hakkında yönelttiği soruya; “Emekliliğim sağlığıma bağlı. Şu an için emekli olmak için herhangi bir sebep göremiyorum.” yanıtını verdi.

İmparator, "35-36 yaşımdan sonra tenis oynamaya devam edebileceğimi düşünmüyordum ancak oynuyorum. Fiziksel olarak iyi durumdayım ve ne zaman tenisi bırakacağımı öngöremiyorum.” diyor.

“Emeklilik konusu üzerine ilk defa 2009’da düşündüm. O zamandan beri on yıl geçti ve tenise devam ediyorum. Tam olarak bu yaşta olmak istediğim yerdeyim.”

38 yaşındaki efsane oyuncu, modern zamanda 109 turnuva şampiyonluğu elde eden ve bu alanda rekora sahip olan Jimmy Connors’tan sadece altı turnuva daha az kazandı. Şu anki seviyesini bir-iki yıl daha devam ettirdiği takdirde, Federer’in Connors’ı geçmesi tenis kamuoyunu şaşırtmayacaktır.

Yıldız rakete göre yaşlandıkça işler bir yandan zorlaşırken bir yandan da kolaylaşıyor: “Yaş aldığınızda her şey biraz daha zor oluyor ancak kazandığınız tecrübe size bu yolda yardımcı oluyor.”

Tüm tenis severlerin gelmesinden büyük korku duyduğu o emeklilik zamanı elbette olacak ve tüm tenis kortlarında bayraklar yarıya indirilecek. Federer ise o gelmesi istenmeyen emeklilik hakkında son olarak şu ifadelere yer veriyor: “Kariyerimin nasıl biteceğini bilmiyorum. Umarım ki yalnızca duygusal, güzel ve zor olmayan bir süreç olur."

Yorumlar (0)