Rıza Kayaalp beşinci kez dünya şampiyonu

Sırbistan'da organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilogramda altın madalya kazandı. Kayaalp, beşinci defa dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk güreşçi olarak adını tarihe yazdırdı.

SPOR 13.09.2022, 20:50 15.09.2022, 11:05
Rıza Kayaalp beşinci kez dünya şampiyonu

Başkent Belgrad'da gerçekleştirilen şampiyonanın dördüncü gününde milli sporcu Rıza, grekoromen stil 130 kilogram finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh ile kozlarını paylaştı.

Stark Arena'daki maç 1-1 biterken, son puanı alan milli sporcu Rıza Kayaalp, altın madalyaya uzandı.

Türk güreş tarihine adını yazdırdı

Rıza Kayaalp, beşinci defa dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk güreşçi olarak adını tarihe yazdırdı. Milli güreşçi daha evvel 2011, 2015, 2017 ve 2019 yıllarında dünya şampiyonluğu elde etmişti. 11 kez ile en çok Avrupa şampiyonu olan Türk güreşçi unvanına da sahip olan Kayaalp'in spor kariyerinde ayrıca iki bronz ve bir gümüş olimpiyat madalyası da bulunuyor.

Sırbistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Ukraynalı rakibi Oleksandr Chernetskyy ile oynadığı ikinci tur maçını 5-1 kazanan milli sporcu, çeyrek final karşılaşmasında Romanyalı rakibi Alin Alexuc'u 8-0'lık teknik üstünlükle, yarı finalde ise Özbekistanlı rakibi Muminjon Abdullaev'i 5-3 yenmişti.

Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik mesajı

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Rıza Kayaalp'i tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, mesajında, şöyle dedi:

"Kazandığı altın madalyayla tüm Türkiye'yi gururlandıran milli sporcumuz Rıza Kayaalp kardeşimi yürekten tebrik ediyorum. Bayrağımızın en yüksekte dalgalanması için emek veren herkese teşekkür ediyor, devam eden organizasyonda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar temenni ediyorum."

Yorumlar (0)