Rıdvan Dilmen: Sergen Yalçın silmiş!

Denizlispor-Beşiktaş maçını değerlendiren efsane futbolcu, usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Roco'nun Beşiktaş'ta işinin zor olduğunu, Sergen Yalçın'ın Caner Erkin'i sildiğini söyledi.

SPOR 21.06.2020, 10:00
Rıdvan Dilmen: Sergen Yalçın silmiş!

Beşiktaş Süper Lig'in 28. haftasında Denizlispor'a konuk oldu ve sahadan 5-1 gibi büyük bir galibiyetle ayrılarak Avrupa iddiasına devam etti. Efsane futbolcu ve ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV’nin Yüzde 100 Futbol programında maçın 90 dakikasını yorumladı. Beşiktaş’ın her an gol yiyecek gibi oynadığını ve bunun büyük bir artı olduğunu belirten Rıdvan Dilmen, maçta en çok top kaybeden oyuncunun Burak Yılmaz olmasına rağmen takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu, topla oynadığı zaman ise en çok top tutan ve en etkili oynayan oyuncunun da yine Burak Yılmaz olduğunu ifade etti.

Mete Kalkavan

Maçta konuşulan anlardan biri olan “Rıdvan Yılmaz'ın Ersin'e yolladığı ve genç kalecinin topu eline aldığı pozisyonu” da yorumlayan Rıdvan Dilmen, hakemin ciddi bir hatası olduğunu aslında o sırada daldığını kaydederek, bunun siyah-beyaz gibi net bir karar olmadığını, Rıdvan'ın geri pası olduğunu ve Rıdvan'ın yaptığında hata bulunmadığını, geri pas yapabileceğini ancak kalecinin ayağını kullanması gerektiğini söyledi. Mete Kalkavan’ın da bariz hatası olduğunu dile getiren Rıdvan Dilmen, Mete Kalkavan'ın hem iyi bir insan, hem de düzgün bir hakem olduğunu düşündüğünü belirterek, Denizlispor'un beklediği geri pasta hakem hatası değil, insan hatası olduğunu savundu.

“Sergen Yalçın’ın atlet bulması lazım” 

Roco'nun Beşiktaş'ta işinin zor olduğunu, Ruiz’in de ağır ama akıllı bir stoper olduğunu, Vida'nın ise ayağı çok kötü olmadığını ama yetmediğini belirten Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın’ın ne yapıp edip çok iyi bir atlet bulması gerektiğini kaydetti.

“Sergen Yalçın hocanın kafasında Caner yok”

Ünlü yorumcunun değerlendirmeleri arasında en dikkat çeken ise “Sergen Yalçın'ın Caner Erkin'i sildiği” düşüncesi. Rıdvan Dilmen, Sergen Yalçın’ın kafasında Caner Erkin’in olmadığını, Rebocho’nun da gitmesiyle Rıdvan Yılmaz üzerinden devam edileceğini ifade etti.

Rıdvan Yılmaz’ı beğendiğini belirten ve adaşıyla ilgili olarak “Adını da beğendim, kendini de” esprisi yapan Rıdvan Dilmen, Rıdvan Yılmaz’ın doğru biçimde fırsat bulduğunu, zaten orada yalnız bırakılmadığını, bırakmamaları da gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)