Rıdvan Dilmen o ismi işaret etti! “Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi olur”

Spor Toto Süper Lig’in başlaması ile yeniden ekranlara dönen ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe ve Jorge Jesus ile ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. 

SPOR 06.08.2022, 13:31 08.08.2022, 09:10
Rıdvan Dilmen o ismi işaret etti! “Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi olur”

Jorge Jesus’un farklı bir antrenör olduğunu belirten Rıdvan Dilmen, deneyimli teknik adamın top rakipteyken 4’lü savunma oynadığını, top kendilerine geçtiğinde ise 3’lü savunmaya döndüğünü belirtti. Arao’nun Fenerbahçe orta sahasına yeni bir direnç kazandırdığını vurgulayan Dilmen, “Arao, Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi olur” dedi. 

“Fenerbahçe için biraz sabır lazım”

Jorge Jesus ile ilgili görüşlerini paylaşarak açıklamalarına başlayan Dilmen, “Türkiye’ye çok farklı bir antrenör geldi. Farklı bir taktik oturtmaya çalışıyor. Fenerbahçe’yi dikkatlice izlerseniz, top rakipteyken 4’lü savunma oynuyorlar. Ancak top kendilerine geçince bir anda 3’lü savunmaya dönüyorlar. Jesus’un ligimizde pek alışık olmadığımız bir taktik anlayışı var. Bazı taktikler futbolcuyu öne çıkarır, bazı taktikler de o futbolcuyu takım oyuncusu olmaktan koparır. Fenerbahçe için şu an biraz sabır lazım. En çok buna ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. 

“Orta sahada mutlaka Arao oynar”

Yorumlarında Arao’ya da övgüler dizen Dilmen, “Fenerbahçe’nin bu sene vazgeçilmez ismi kim olur? Altay diye mi düşünüyorsunuz? Hayır. Bu takımın vazgeçilmezi Arao olur. Orta sahada mutlaka Arao oynar. Zorunluluk veya sakatlık dışında Crespo’yu pek görmeyiz artık. Jesus, Slovacko maçına pek arzulamadığı bir kadroyla çıktı ancak bu iyi oldu. Tüm takım şu an bir imtihandan geçiyor. Bu duruma böyle bakmak gerekir. Az önce de dediğim gibi en önemli şey sabır. Futbolda taktik elbette son derece önemli ancak her şey demek değil” şeklinde konuştu. 

“Serdar Dursun da ayrılabilir”

Kim Min-Jae’nin satılmasının Jesus’u zora soktuğunu dile getiren Dilmen, “Ancak Kim’in satışı bir mecburiyetti. Kulübün yapabileceği de pek bir şey yoktu. Bu durumun Jesus’u sıkıntıya soktuğu aşikar. Jesus, ‘Herkes gitsin, Kim kalsın’ diye düşünüyordu. Oluşan şartlar, kulübün elini kolunu bağladı. Bunun yanı sıra Serdar Dursun da ayrılabilir. Jesus da göndermek istiyor olabilir. Serdar bildiğim kadarıyla artık joker olmak istemiyor. Jesus çok farklı bir lige geldi. Hala adaptasyon sürecinde diyebiliriz. Bu sene bizim ligimizi biraz daha Portekiz Ligi’ne kaymış bir durumda bulabiliriz” dedi. 

Yorumlar (0)