Rıdvan Dilmen: Altay Bayındır fazla özgüvenli

Sarı-lacivertli takımın Yukatel Denizlispor'u deplasmanda 2-1'lik bir yenilgiye uğrattığı karşılaşma hakkında değerlendirme yapan Rıdvan Dilmen, Vedat Muriqi, Ozan Tufan ve Emre Belözoğlu için övgü dolu sözlerle bahsederken, Kaleci Altay Bayındır'ın fazla özgüvenli olduğunu vurguladı.

SPOR 21.10.2019, 09:37 21.10.2019, 09:44
Rıdvan Dilmen: Altay Bayındır fazla özgüvenli

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin dün Denizlispor ile oynadığı karşılaşmanın ardından mücadele hakkında değerlendirmede bulundu.

İşte Rıdvam Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"Fenerbahçe içeride oyunun belli bölümlerinde baskılı oynuyor ama deplasmanda daha fazla set oynamaya çalışan oyunculardan kurulu takım. Emre'nin 2-0'a getiren pozisyonu, öndeki baskılı oyundan. Hoca onu mümkün olduğu kadar ekonomik oynatmaya çalışıyor. Fenerbahçe'nin orta sahasına bir de Tolga eklenince, 4 tane ön liberolu oynuyor. Fenerbahçe'nin en önemli silahı Vedat Muriqi. Kafayı vurdu, sonra gol oldu."

"Joker tipi çok oyuncusu var"

"Ön liberolar stoper oynayabilir ama hep arkasında stoper varmış gibi yapar. Hep içinden geçtiler, kötü oyuncu değil ama stoper değil. Sağ beki normal sağ bek. Sol beki sol bek. Stoper, Serdar Aziz. Öyle bir takım çıkardı ki Ersun hoca, Ozan Tufan'ı her yerde gördük. Ndiaye gibi dripling yaparken de gördük. 4-3-3'ü rahat oynatan bir sağ iç oyuncu. Emre'nin fiziğinden dolayı bir durumu var."

"Fenerbahçe'nin joker tipi çok oyuncusu var. Ozan oynar, Gustavo'nun sol stoper oynama şansı var. Dirar sadece sol bek oynamaz, orada oynadı. Isla'yı defansta üçlüye koyabilirsiniz. Çok yerde oynayabilen oyuncuların olması önemli."

" Altay - Zanka, sabaha kadar pas yapsan ne olur, yetenek lazım"

"Muriqi gibi bir oyuncun olduğu zaman Milli Piyango ortası da yapabilirsin. Fenerbahçe, Dirar varken kenarlara inemiyordu. Hissediyordum, fıtık ameliyatı olmuş ve sol bek ameliyatı olduğu için de pozisyon hataları yapıyordu. Hasan Ali en azından pozisyon hatası yapmıyor. Herkes kendi yerinde oynadı bugün."

"Denizlispor, top rakipteyken çekileyim, sonra çabuk oyuncularla hücum yapayım düşündü. Altay - Zanka, sabaha kadar pas yapsan ne olur, yetenek lazım. Yetenekli oyuncu, Emre Belözoğlu. Bir baskı yaptı, topu kaptı ve golü getirdi. Kenar ortası lazım, Vedat Muriqi var, Bir atmaz, iki atmaz, üçüncüde attı. Rodrigues, Babel tarzı bir oyuncu değil. Muriqi'nin yanlarına gelmesi lazım. Kruse de olmayınca tam bir orta saha takımı oldu Fenerbahçe."

altay bayındır ile ilgili görsel sonucu

"Bazen çok güven, dikkat dağıtır"

"Kaleci Altay'ın çıkması tam tecrübesizlik, çok tecrübeli gibi çıkıyor. Bazen de sektiriyor ama çok önemli bir kaleci olacak. Hocaların Altay'a güven problemi ile ilgili konuşması lazım. Bazen çok güven, dikkat dağıtır."

Yorumlar (0)