Resmen tescillendi: Ronaldo artık 1 numara

Manchester United’da forma giyen Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, Tottenham filelerine attığı 3 golün ardından kariyerinde 807 gol sayısına ulaştı ve profesyonel futbol tarihindeki en golcü futbolcu olmayı başardı.

SPOR 13.03.2022, 00:22
Resmen tescillendi: Ronaldo artık 1 numara

İngiltere Premier Lig’deki 29'uncu hafta müsabakasında Manchester United, evinde Tottenham ile kozlarını paylaştı.

İlk devrede 3 gol

Ronaldo’nun 12'inci dakikada ceza alanı dışından kaydettiği golle 1-0 geriye düşen konuk ekip, 35'inci dakikada golcü futbolcu Harry Kane’in penaltı vuruşu sonucunda attığı golle skora dengeyi getirdi. 38'inci dakika Ronaldo tekrar sahneye çıktı. Sancho’nun asistiyle meşin yuvarlağı filelere gönderen Portekizli yıldız, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

Hat-trick yaptı

72'inci dakikada Maguire’in kendi kalesine kaydettiği golle skora bir kez daha denge geldi. Ronaldo, köşe vuruşundan gelen topu kafayla filelere gönderdi ve hat-trick yaptı. Manchester United, maçtan 3-2'lik skorla galip ayrıldı ve ligdeki puanını 50'ye çıkardı. 

Futbol tarihinin en golcüsü

Ronaldo’nun bu müsabakada attığı goller de futbol tarihine altın harflerle yazıldı. 12 senenin ardından tekrar İngiltere devine dönen yıldız oyuncu, kırmaya doyamadığı rekorlarına bir yenisini daha ilave etti. Josef Bican’ı (805) arkasına alan Ronaldo, 807 gol atarak profesyonel futbol tarihindeki en golcü oyuncu oldu.

Ligde bu sezon 12 gol atan 37 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 gol attı.  

Yorumlar (0)