Real Madrid’in Süper Kupa’da final rakibi belli oldu

İspanya'da Süper Kupa heyecanı devam ediyor. İkinci yarı final karşılaşmasında Real Betis'i penaltı atışlarının ardından 6-4 mağlup eden Barcelona finale ismini yazdırdı. Bu sonuçla beraber Katalan ekibi final karşılaşmasında Real Madrid ile karşı karşıya gelecek. İşte ayrıntılar...

SPOR 13.01.2023, 13:26 14.01.2023, 16:21
Real Madrid’in Süper Kupa’da final rakibi belli oldu

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Kral Fahd Stadyumu'nda gerçekleştirilen maçın ilk bölümünü Barcelona, Robert Lewandowski'nin 40’ıncı dakikada attığı golle 1-0 önde bitirdi. Real Betis ise ikinci yarıya hızlı bir başlangıç yaparak Nabil Fekir'in 77’nci dakikadaki golüyle eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın ilerleyen zamanlarında 1-1'lik skorun değişmemesi üzerine uzatmalara gidildi.

Penaltılara kaldılar

Uzatmanın ilk kısmında Katalan ekibi 93’üncü dakikada Ansu Fati'nin golüyle bir defa daha rakibinin önüne geçerken, Real Betis bu duruma Lorenzo Jesus Moron’un 101’inci dakikada attığı golle yanıt verdi.

İlk yarı finalde uygulandığı şekilde ikinci yarı final karşılaşmasının finalisti penaltı atışları sonucunda belirlendi. Penaltı atışlarında Real Betis’e 4-2'lik üstünlük sağlayan Barcelona ismini finale yazdırdı.

Yorumlar (0)