Real Madrid-Chelsea maçında İstanbul bileti rövanşa kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk müsabakasında Real Madrid, misafir ettiği Chelsea ile 1-1'lik skorla berabere kaldı.

SPOR 28.04.2021, 01:00 28.04.2021, 16:18
Real Madrid-Chelsea maçında İstanbul bileti rövanşa kaldı

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli organizasyonunda 2020-2021 sezonu yarı final maçı heyecanı, İspanya ekibi Real Madrid ile İngiltere temsilcisi Chelsea takımları arasında Alfredo Di Stefano Stadyumu'nda oynanan mücadele ile başladı.

İngilizler öne geçti

Yoğun yağış altında oynanan maça hızlı başlayan misafir ekip Chelsea, Alman futbolcu Werner ile karşılaşmanın başlarında yakaladığı 3 net gol fırsatını değerlendirememesine karşın aradığı golü, dakikalar 14'ü gösterdiğinde buldu.

Rüdiger'in ara pasında topla ceza sahası içerisinde buluşan Pulisic, Real Madrid kalecisi Courtois'yı çalımlayarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Benzema'dan cevap gecikmedi

Ataklarına sıklık kazandıran Real Madrid'de dakikalar 23'ü gösterdiğinde ceza sahası çizgisinden sert şutu direkten dönen Benzema, dakikalar 29'u gösterdiğinde skora eşitlik getirdi. Ev sahibi ekibin köşe vuruşu organizasyonunda ceza sahası içine Marcelo'nun yaptığı ortanın akabinde oluşan karambolde meşin yuvarlakla buluşan Benzema, düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla son buldu.

Büyük kısmı orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol olmadı ve maç, 1-1'lik eşitlikle neticelendi.

Pulisic ve Benzema tarihe geçti

Pulisic, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında gol atan ilk ABD'li futbolcu oldu. Pulisic, tüm turnuvalar içinde Real Madrid filelerini havalandıran yine ilk ABD'li futbolcu unvanına da ulaştı.

Real Madrid formasıyla son 14 karşılaşmada 13 kez gol atma başarısı gösteren Benzema ise, Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla gol atan futbolcular sıralamasında Real Madrid'in efsane ismi Raul Gonzalez'i yakalayarak 71 golle 4. sırada konumlandı. 









Yorumlar (0)