Rafael Nadal, Federer'in rekorunu kırmak istiyor!

Grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ın ana tablo karşılaşmaları, yarın TSİ 03.00'te Melbourne kentinde başlayacak. Rafael Nadal açısından turnuva, erkek tenisçiler arasındaki rekorun sahibi Roger Federer'i yakalamak için büyük fırsat olacak.

SPOR 19.01.2020, 11:52
Rafael Nadal, Federer'in rekorunu kırmak istiyor!

Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon ve ABD Açık ile birlikte tenis sezonunun en önemli dört turnuvası arasında yer alan Avustralya Açık, bu yıl 20 Ocak-2 Şubat tarihlerinde 108. kez gerçekleştirilecek.

Turnuva, ülke genelinde eylül ayından beri devam eden yangınların yol açtığı kayıpların gölgesinde yapılacak. Elemeler boyunca bazı maçların ertelenmesine neden olan duman ve hava kirliliğinin, ana tablo programını da aksatıp aksatmayacağı merak edilmeye başladı.

2020 Avustralya Açık'ta toplam 71 milyon Avustralya doları (yaklaşık 288 milyon lira) ödül dağıtılacak. Turnuvanın 1 Şubat'ta yapılacak tek kadınlar ve 2 Şubat'ta oynanacak tek erkekler finalini kazananlara ise 4,12 milyon Avustralya doları (yaklaşık 16,7 milyon lira) para ödülü verilecek.

Geçtiğimiz sezon Fransa Açık ve ABD Açık'ta elde ettiği zaferlerle grand slam şampiyonluğu sayısını 19'a çıkartan Rafael Nadal açısından turnuva, erkek tenisçiler arasındaki rekorun sahibi Roger Federer'i yakalamak için ilk fırsatı...

Avustralya'daki tek şampiyonluğunu 2009 yılında elde eden dünya 1 numarası Nadal, Federer'in 20 şampiyonlukla elinde tuttuğu "en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi" unvanına ortak olmayı hedefliyor.

İspanyol raketin, yıldızının bir türlü barışmadığı Nick Kyrgios ile 4. turda, son iki Roland Garros finalinde mağlup ettiği 5 numaralı seribaşı Dominic Thiem ile çeyrek finalde, 2019 ABD Açık finalinde yendiği 4 numaralı seribaşı Daniil Medvedev ya da 7 numaralı seribaşı Alexander Zverev'le de yarı finalde eşleşme ihtimali yer alıyor.

Ana tablonun diğer yarısında ise 7 şampiyonlukla Avustralya Açık'ı teklerde en fazla kazanan erkek tenisçi olan Novak Djokovic ve burada 6 kez kupa kaldıran Federer bulunuyor.

Unvanını korumak amacıyla korta çıkacak 2 numaralı seribaşı Djokovic ile 3 numaralı seribaşı Federer arasındaki yarı finalin gerçekleşmesi bakımından en büyük tehdidi, 6 numaralı seribaşı Stefanos Tsitsipas, 8 numaralı seribaşı Matteo Berrettini ve 9 numaralı seribaşı Roberto Bautista oluşturuyor.

Yorumlar (0)