"Quaresma yalan söylüyor"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ricardo Quaresma'nın kendisiyle ilgili sözlerini yalanladı. Orman, "Quaresma ile ilgili bir görüşme yapmadım." dedi.

SPOR 03.09.2019, 19:18
"Quaresma yalan söylüyor"

Bolu'nun Gerede ilçesindeki tesis açılışında basın mensuplarının sorularına yanıt veren Fikret Orman, teknik direktör Abdullah Avcı'nın gelişiyle uzun süredir uyguladıkları sistemde değişikliğe gittiklerini söyledi.

"Abdullah hoca ile yeni bir sisteme geçiyoruz"

Orman, Süper Lig'in 3. haftasında 1-1 tamamlanan Çaykur Rizespor maçındaki futbolu beğendiğini belirterek, "Sekiz senedir oynadığımız oyun düzenini değiştiriyoruz. Abdullah hoca ile yeni bir sisteme geçiyoruz. Kolay olmayacağını söylemiştim. Her hafta üstüne koyarak geliyoruz. Çaykur Rizespor maçında taraflı tarafsız herkes Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını düşünüyor. Kötü oynayıp kazanmaktansa, ışık veren takım olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni transferlerin devreye girmesi ve sakatların geçmesiyle Beşiktaş bu sezon şampiyonluğun en büyük adayıdır. Taraftarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Kulüplerinin, camialarının arkasında olsunlar. Burası Beşiktaş Kulübü, biz de Beşiktaş taraftarıyız. Beşiktaş'ın mutluluğu üzerine uğraşalım ve Beşiktaş'ı desteklemeye gayret gösterelim. İyi yolda gittiğimize, bu senenin Beşiktaş için hayırlı olacağına ve sezonu şampiyonlukla bitireceğimize inanıyorum. Zaman da inşallah bizi haklı gösterir." ifadelerini kullandı.

Orman, kendileriyle yollarını ayırdıktan sonra Kasımpaşa'ya transfer olan Portekizli Ricardo Quaresma'nın kendisiyle ilgili açıklamalarının yalan olduğunu söyledi.

"Quaresma, oynamayınca sorun çıkarıyor"

"Quaresma ile ilgili bir görüşme yapmadım." diyen Orman, şu ifadeleri kullandı:

"Kendisi devre arası ikinci başkanımız Serdal Adalı'nın evine gitmiş. İstanbul'da karısının mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini, bir bonservis bedeli olmadan ayrılmak istediğini ifade etmiş. O ara herhalde Arabistan'dan teklifler vardı. Biz de kendisine yardımcı olacağımızı söyledik. Sonuçlanmayınca kalma kararı verdi. Ondan önce alacaklarıyla ilgili ihtarname göndermişti. Onu ödedik. Kalma kararından sonra da bir ihtarname gönderdi. Onu da ödedik. Lig bittikten sonra da bir daha yolladı. Beşiktaş'ta 7 sene oynayan bir futbolcunun alacağının kalmayacağını bilmesi ve Beşiktaş'ı toparlama arzusu içinde görmek en büyük arzumdu ama son süreçte onu görmedik. Kamp başlamadan 3 Temmuz'da Serdal Adalı başkan üzerinden kendisini kadroda düşünmediğimizi ve takım bulması gerektiğini ilettik. O da anladı ama takımla kampa alınması gerektiğini, böylece daha rahat kulüp bulacağını ifade etti. Biz de hak verdik. Riva ve Avusturya kampına aldık. Hocamıza vitrinde olması için oynatmasını da söyledim. Ancak hiçbir arayış içinde olmadı. Lig başlarken o bölgeye hamle yapmak istedik. Quaresma oynamadığı zaman sıkıntı yaratıyor. Biz de takımı sahiplenmesi, liderlik vasfı ve kulübü benimsemesini göremedim. Hareketleri, ihtarnameler gibi yaptıkları bizi o düşünceden uzaklaştırdı. Serdal başkan yine kendisini kadromuzda düşünmediğimizi söyledi. O da çıkıp 'Başkandan şu anda duyduğuma göre.' dedi. Bunların hepsi yalan. Kulüple duygusal bağı olmayanlarla profesyonelce götürmeye çalışıyoruz. Ricardo'nun kariyerinde en uzun süre oynadığı Beşiktaş'tan daha düzgün bir şekilde ayrılmasını beklerken kendisi beni hedef almış. Beşiktaş taraftarı bunun son gün olmadığını, 6 ay öncesinden onun talebiyle başlayan bir süreç olduğunu bilsin." 

Yorumlar (0)