PSG’den tarihi şampiyonluk! Saint-Etienne’nin tahtına ortak oldular

Kendi evinde Lens’i ağırlayan Paris Saint-Germain, müsabakadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 10’uncu kez şampiyonluk kupasını göğüsleyen PSG, lig tarihinin en çok şampiyon olan takımı Saint-Etienne’i de yakalamış oldu. 

SPOR 24.04.2022, 11:06 24.04.2022, 16:52
PSG’den tarihi şampiyonluk! Saint-Etienne’nin tahtına ortak oldular

Sezon başında Lionel Messi ve Sergio Ramos gibi pek çok dünya yıldızını transfer ederek gücüne güç katan PSG, Fransa Birinci Futbol Ligi’nde bir kez daha şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi’nde arzuladığı başarıyı bu sene de yakalamayan Paris temsilcisi, elde ettiği Fransa şampiyonluğu ile taraftarının yüzünü güldürdü. 

Messi’nin golü 3 puan için yeterli olmadı

Şampiyonluğu ilan ettiği maçta kendi evinde Lens’i konuk eden Paris Saint-Germain, Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin kaydettiği golle, 68. dakikada skoru 1-0’a getirdi. Maçın son bölümlerinde ise Lens beraberlik golünü buldu. 88. dakikada sahneye çıkan Corentin Jean, zorlu deplasmanda golünü atarak takımına bir puanı kazandırdı. 1-1’lik beraberlik tamamlanan müsabakada Lens’in başarılı oyuncusu Kevin Danso da 57’inci dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 

Saint Etienne ve Paris Saint-Germain, 10’ar şampiyonlukla ligin en çok şampiyon olan takımları konumunda bulunuyor

Bu sonuçla Ligue 1’deki puanını 78 yapan PSG, sezonun tamamlanmasına 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Ligin ikinci sırasında bulunan bir diğer köklü Fransız kulübü Olimpik Marsilya’nın ise 62 puanı bulunuyor. Öte yandan kazanılan bu önemli şampiyonluk, PSG için bir başka anlam daha taşıyor. Fransa Birinci Ligi’nin en çok şampiyon olan takım unvanını uzun süredir elinde bulunduran Saint Etienne’i yakalayan Paris Saint-Germain, böylelikle şampiyonluk sayılarını eşitlemiş oldu. Saint Etienne ve PSG’nin toplamda 10’ar şampiyonlukları bulunuyor. 

Yorumlar (0)